UFC

UFC iznenada raskinuo ugovor s Yoelom Romerom! 'Nismo očekivali ovakav kraj...'

Yoel Romero
 Harry How/Getty Images/AFP
Slavni Kubanac već je ušao u pregovore s nekoliko drugih promocija

U subotu ujutro medijskim je prostorom glasno odjeknulo - Yoel Romero više nije član UFC-a!

43-godišnjem kubanskom veteranu navodno su bile ostale još tri borbe po ugovoru, ali suradnja je iznenada raskinuta i jedan od najboljih boraca srednje kategorije karijeru će nastaviti u nekoj drugoj promociji.

"Iako nismo očekivali da će Romerov boravak u UFC-u ovako završiti, zahvalni smo na prilici koju su mu Dana White, Hunter Campbell i Mick Maynard ukazali ovih godina. On je spreman krenuti dalje i nastaviti karijeru, a već u ovim trenucima pregovaramo s drugim promocijama", komentirao je za ESPN Romerov menadžer Malki Kawa.

'Soldier of God' u UFC je stigao 2013. godine te je odmah upisao osam uzastopnih pobjeda. Njegov niz stao je 2017. kada ga je u Las Vegasu odlukom sudaca i to u borbi za privremeni pojas porazio Robert Whittaker.

Već u svom idućem nastupu, Yoel je imao novu priliku postati privremeni prvak. U susretu s Lukeom Rockholdom upisao je pobjedu nokautom, ali je 'pao' na vaganju pa tako nije ni mogao postati prvak.

Nakon tog je dvoboja Romero upisao tri poraza s time da je u tom razdoblju dvaput napadao onu 'pravu' titulu. Na UFC-u 225 je ponovno zbog neprofesionalno odrađenog vaganja ostao bez prilike postati prvak, ali to zapravo na kraju nije bilo ni važno jer ga je Whittaker i u revanšu pobijedio. Ovoga puta podijeljenom odlukom sudaca.

Uslijedio je potom i poraz od Paula Coste unatoč kojem od UFC-a dobiva novu priliku, no u ožujku 2020. uspješniji je od njega nakon 25 minuta borbe bio i aktualni prvak Israel Adesanya.

Romero iz UFC-a izlazi s omjerom koji broji 13 pobjeda i pet poraza.

New York - NY - 12/11/2016 - UFC 205 -  Chris
Jason Silva/AGIF/AFP
Yoel Romero

Linker
19. travanj 2024 11:41