UFC

UFC konačno pronašao protivnika za Thompsona, 'Wonderboya' čeka 'dark horse' velter kategorije!?

Stephen Thompson
 Jason Silva / AGIF via AFP
Odličan velteraški okršaj mogao bi pojačati već ionako zanimljiv event u prosincu...

Povezivalo ga se neko vrijeme s Leonom Edwardsom i Khamzatom Chimaevom, ali sve je izglednije da će novi protivnik Stephena Thompsona (15-4-1) biti Geoff Neal (13-2).

Prema saznanjima ESPN-ovog novinara Bretta Okamota, ali i informacijama do kojih je stigao MMA Fighting, verbalni dogovor navodno je postignut te će se 'Wonderboy' i Neal obračunati 19. prosinca u Las Vegasu.

Thompson se u akciju vraća nakon što je prije godinu dana pobijedio Vicentea Luquea u najboljoj borbi UFC 244 priredbe. Bivši izazivač u posljednja je četiri nastupa na 2-2, a ni ovoga puta pred sobom neće imati laganog suparnika.

Naime, njegov sunarodnjak Neal ima čak sedam pobjeda u nizu i neporažen je kao član UFC-a (5-0). Njega smo posljednji put u Octagonu gledali u prosincu prošle godine kada je na UFC-u 245 tehničkim nokautom nakon samo 90 sekundi borbe zaustavio Mikea Perryja.

Borac nadimka 'Handz of Steel' trenutno je 11. na ljestvici izazivača velter kategorije i već duže vrijeme traži suparnika iz samoga vrha, a petorangirani Thompson to sigurno je.

Prođe li sve prema planu i potvrdi li UFC i službeno ovaj meč, Thompson i Neal naći će se na 'cardu' koji predvode ranije spomenuti Chimaev i Edwards.

Linker
24. travanj 2024 18:15