UFC

UFC-ov veteran dobit će već četvrtu priliku da osvoji pojas!

Joseph Benavidez
 Screenshot (YouTube, UFC)
UFC će izgleda još jednom pokušati organizirati meč za upražnjenu titulu u muha kategoriji...

Prema saznanjima MMA Junkie portala, dva najbolje rangirana borca muha kategorije, Deiveson Figueiredo (18-1) i Joseph Benavidez (28-6), ponovno će se obračunati u Octagonu za vrijedni UFC-ov pojas.

Iako ništa nije službeno potvrđeno, kao datum njihovog novog susreta spominje se 18. srpnja, a lokacija i točan naziv priredbe bi tek trebali postati poznati.

Podsjetimo, nakon što se Henry Cejudo odlučio preseliti u bantam, UFC je novog prvaka muha kategorije odlučio pronaći 29. veljače u borbi Benavideza i Figueireda. Chartway Arena u Norfolku bila je mjesto njihovog okršaja, ali planovi UFC-a neočekivano su se promijenili svega dan uoči eventa budući da 32-godišnji Brazilac nije uspio skinuti kilograme do potrebne granice.

Takav razvoj događaja doveo nas je do toga da je samo Benavidez mogao ugrabiti pojas, no Deiveson je UFC-ovom veteranu pokvario snove te ga zaustavio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Odmah nakon priredbe, White je najavio da je revanš smjer u kojem će se ići.

Spomenimo i da će Benavidezu ovo biti već četvrti pokušaj da se domogne UFC-ovog trona, a u prethodna tri po dvaput ga je zaustavio Demetrious Johnson te jednom već spomenuti Figueiredo.

Linker
25. travanj 2024 18:54