UFC

UFC pojačao roster mlađim bratom svjetskog prvaka

Francisco Figueiredo
 Instagram
Francisco Figueiredo novi je član UFC-ovog rostera bantam kategorije

Sve više je MMA fanova koji cijene lik i djelo UFC-ovog prvaka muha kategorije, Deivesona Figueireda. "Daico" je prvobitno oduševio nastupima u dvije borbe protiv Josepha Benavideza, a onda i proteklog vikenda, pobjedom nad Alexom Perezom, u prvoj obrani titule prvaka. Dana White bio je toliko oduševljen da mu je iduću obranu titule ugovorio već za idući mjesec, a sad su ga iz UFC razveselili jednom viješću na osobnoj razini.

Član promocije postao je njegov godinu dana mlađi brat, 31-godišnji Francisco "Sniper" Figueiredo. Riječ je o borcu bantam kategorije, koji je do sada držao titulu Jungle Fight promocije, a u karijeri je upisao 11 pobjeda, tri poraza i jednu neodlučenu borbu. Od poznatijih imena do sada se susreo tek s Johnom Linekerom, no još 2011. godine. Tu je borbu izgubio nokautom.

Kako je objavio njegov menadžer Walid Ismael, Francisco bi trebao debitirati pri idućem odlasku UFC-a na Fight Island, a on je predviđen za siječanj. Dolazi u jednum od kvalitetom najnabijenijih i najuzbudljivijih kategorija svjetskog MMA-a, no uvjeren je da može biti jednako dobar kao brat, koji je svakom borbom sve popularniji i možda UFC napokon ima prvaka muha kategorije čije borbe će fanovi s nestrpljenjem iščekivati.

Linker
15. travanj 2024 13:46