UFC

40 sekundi borbe, šest mjeseci pauze? Cerroneu prijeti prisilni odmor!

Donald Cerrone
 Steve Marcus/Getty Images/AFP
Osim što je u borbi protiv Conora McGregora doživio ekspresni poraz prekidom u prvoj minuti, Donald Cerrone doživio je nekoliko ozljeda koje bi ga mogle udaljiti iz Octagona i to na za njega baš i nespecifično dugo vrijeme.

Conor McGregor po kratkom je postupku odradio posao u borbi protiv Donalda Cerronea, no u kavezu je proveo dovoljno dugo vremena da svom protivniku nanese ozljede koje bi ga na neko vrijeme mogle udaljiti iz dvorane i borilišta.

Pregled liječnika rezultirao je time da je Cerronu dijagnosticirana fraktura nosa i fraktura orbitalne kosti. Tim slijedom mu je automatski određena medicinska suspenzija u trajanju od šest mjeseci, odnosno do 17. srpnja. Ipak, novim nalazima koji bi dokazali kako je spreman boriti se, Cowboy bi ipak mogao skratiti svoje vrijeme izvan borbi. Time bi spriječio situaciju gdje bi se našao unutar duge pauze. Cerrone je posljednji put šest mjeseci izbivao izvan Octagona 2017. godine, između borbi protiv Jorgea Masvidala i Robbieja Lawlera, a u prosjeku se bori otprilike svaka tri mjeseca.

Najdulje pauza od svih UFC 246 sudionika svakako čeka Maycee Barber, ukoliko joj magnetska rezonanca potvrdi frakturu ligamenata koljena. Nasrat Haqparst morat će pauzirati dva mjeseca budući da je nokautiran, dok je Timu Elliottu propisano mjesec i pol dana. Jedini borac kojeg bi još mogla čekati dulja pauza je Sodiq Yusuff. Kod njega postoji mogućnost ozljede stopala, no više o tome znat će se tek nakon pregleda ortopeda.

Linker
19. travanj 2024 10:03