UFC

Abdulmanap Nurmagomedov se probudio iz kome nakon uspješne operacije srca

Abdulmanap Nurmagomedov
 Vladimir Astapkovich / Sputnik / AFP
Nakon jučerašnjih zabrinjavajućih, danas iz Moskve stižu dobre vijesti. Naime, Abdulmanap Nurmagomedov u komi je završio zbog operacije srca, a sad se iz nje probudio, što svakako budi optimizam u njegov oporavak.

Ruski RT danas je javio sjajne vijesti kako je Abdulmanap došao svijesti nakon što je neko vrijeme proveo u komi. 57-godišnji otac i trener UFC-ovog prvaka lake kategorije podvrgnut je operaciji na srcu, budući da je u moskovsku bolnicu došao u teškom stanju. Tamo je otpremljen iz Mahačkale, gdje su mu prvobitno ustanovljeni simptomi upale pluća, no mediji obavještavaju kako je tamo njegovo zdravlje tretirano na krivi način te da je zbog toga došlo do pogoršanja koje je dovelo do prebacivanja u Moskvu.

Liječnici u moskovskoj vojnoj bolnici su njegovo stanje okarakterizirali kao ozbiljno, ali stabilno. Nešto više o njegovom stanju rekao je prijatelj obitelji, Ramazan Rabadanov.

"Danas je došao svijesti. Još uvijek nije progovorio, a jučer je bio u komi nakon operacije srca", potvrdio je Rabadanov.

Nurmagomedov je već prošle godine imao jedan zahvat na srcu, no nije točno specificirano o čemu je riječ. Njegova obitelj još uvijek nema dozvolu posjetiti ga, a njegov sin Khabib nije htio ništa komentirati za medije dok ne zna više informacija.

Nurmagomedovu je podrška uz želje za brzim oporavkom došla iz cijelog svijeta vezanog uz borilački sport.

Linker
16. travanj 2024 23:00