UFC

Adesanya: 'Bit ćete jako iznenađeni, nećete vjerovati što ću izvesti protiv Coste!'

Israel Adesanya
 Harry How/Getty Images/AFP
Israel Adesanya (19-0) suočio se s brojnim kritikama nakon meča s Yoelom Romerom. Nedostatak akcije u glavnoj borbi UFC-a 248 razočarao je fanove, ali aktualni prvak uvjerava nas da ćemo sve to zaboraviti jednom kada se u Octagonu sastanu on i Paolo Costa (13-0).

"Prošla je borba bila kao negativni dio nekog filma, ali ovoga puta će se dogoditi nešto nakon čega će svi govoriti: 'Ne mogu vjerovati da je to napravio'. Bit ćete jako iznenađeni. Bit će to nešto što će se urezati u pamćenje poput UFC-a 126 i borbe Belforta i Silve. Bit ćete jako iznenađeni kako će se odigrati ova borbe jer već me svi otpisuju", izjavio je Adesanya za MMA Junkie.

Aktualni UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji predviđa da će se s Costom susresti negdje na ljeto, a ako to ikako bude moguće, volio bi da se njih dvojica obračunaju na 'Fight Islandu'.

"Sviđa mi se 'Fight Island'. Već imam film u svojoj glavi gdje sam ja protagonist, a Costa antagonist na kraju filma. Sve mi to izgleda poput 'Mortal Kombata'. Bolji scenarij od toga ne možete napraviti..."

Iako je svjestan razornih udaraca svog brazilskog suparnika, Adesanya ima povjerenja u svoju bradu te najavljuje veliku pobjedu nokautom.

"Protiv Roberta Whittakera sam vratio kontre u igru, a prije toga sam u borbi s Kelvinom Gastelumom pokazao čvrstoću. Pokazao sam i da mogu biti agresivan te vršiti pritisak nad protivnicima. Iznenadit ćete se kad vidite koliko ću pritiskati ovog lika u jednom trenutku te borbe. Vidjet ćete kako će se kretati unatrag. Završit ću ga - bit će to nokaut. A pogodi li on mene, bit će iznenađen koliko sam izdržljiv. Ljudi zaboravljaju i misle da sam se bojao Romerove snage... Ali ja sam već dugo u ovoj igri. Ne samo u MMA-u, već i u kickboxingu. Svi imaju snažne udarce, ali postoje razine... On je jako dobar, ali ja ću diktirati tom borbom. Svi znamo da on ne može pratiti moj ritam, niti ima kondicije za takvo što", zaključio je Adesanya.

Linker
25. travanj 2024 16:24