UFC

Adesanya gađa Jonesa u bolno mjesto: 'Majka bi ti bila nesretna da vidi što si postao'

Israel Adesanya i Jon Jones
 screenshot/YouTube
Prepucavanje Jona Jonesa i Israela Adesanya putem društvenih mreža prešlo je jednu određenu granicu

Verbalni rat Jona Jonesa i Israela Adesanya polako prelazi granice dobrog ukusa. Zapravo, ovaj sukob koji traje već otprilike godinu dana, pojačan je ovog tjedna, nakon nove Adesanyne pobjede. Iako se njihova borba do sada niti jednom nije spominjala u nekom ozbiljnom kontekstu, dva velika UFC-ova prvaka jednostavno ne podnose jedan drugog.

Jones je zapravo započeo odmah nakon borbe. Prvo je izrazio razočaranje nastupom Paula Coste, a onda se upitao kad će Adesanya prestati sa svojim sramotnim ponašanjem. Na kraju se upitao što je to s desnom dojkom prvaka srednje kategorije. Israel nije ostao ravnodušan pa je na kraju odgovorio, da bi se onda priča rasplamsala. Sve to događalo se putem objava na Twitteru, a fanovi i mediji su pažljivo pratili.

Danas je sve nastavljeno i to tako što se Jones odlučio referirati na izjavu Adesanye, kako mu je otac dao upute za pobjedu protiv Coste.

"Zanima me čuti što bi njegov otac rekao da ga upita za borbu protiv mene. Samtra li njegov otac da je spreman? Eugene očito tako ne misli", napisao je Jones. Eugene je inače Adesanyin glavni trener Eugene Bareman, koji je nedavno pokušavao smiriti cijelu priču oko Jonesa i njegovog najboljeg borca.

Iako ovime Jones nije nikako uvrijedio Israelovog oca niti rekao išta ružno o njemu, Adesanya je odlučio vratiti na žestok način.

"Moj otac mi je već rekao kako te mogu pobijediti. Vjeruj mi da on to zna. Isto tako, tvoja majka bi bila razočarana da vidi što si postao", rečenica je kojom je Adesanya otišao korak dalje. Naime, Jonesova majka preminula je 2017. godine nakon duge borbe s diabetesom.

Prije nego su krenuli žestoki komentari, dodao je Adesanya još jednu objavu kojom je odlučio opravdati svoj postupak, odnosno spomen Jonesove majke.

"Dakle, idem se javiti prije nego krenu sranja na račun moje objave. Da Jones ima ikakvog znanja o ovom sportu i kako se nositi sa slavom, znao bi da kad ne treba vraćati se do auta da bi uzeo novac i kokain. Glupan", napisao je Adesanya uz fotografiju na koju je još dodao:

"Jones je prvi mene prozvao preko TMZ-a, ja sam odgovorio i evo nas. Jones je unio moju obitelj u ovo. Bili oni mrtvi ili živi, drži moju obitelj izvan ovoga, jer ovo je moj posao. On je započeo, a ja ću uvijek završiti."

U trenutku objave ovog teksta, još uvijek niije bilo odgovora Jona Jonesa.

Linker
20. travanj 2024 10:12