UFC

Adesanya izabrao 'pravog' GOAT-a: 'Jeste li svi zaboravili na njega? Pa on je savršen borac'

 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
"Ako ćemo pričati o tome tko je bio najkonzistentniji, ako ćemo pričati o rekordima..."

Zbog Jona Jonesa i Khabiba Nurmagomedova ovih se dana puno pričalo o najboljem 'ponud-for-pound' borcu, a samim time i najboljem svih vremena. U tu se raspravu sada sa svojim mišljenjem uključio i aktualni UFC-ov prvak Israel Adesanya, ali ne kako bi promovirao sebe, već kako bi sve podsjetio na borca kojeg ne bi trebali zaboraviti.

Kada je tijekom njegovog pojavljivanja na Submission Radiju na stol bačena ta tema, Izzy je odmah ukazao na bivšeg UFC-ovog prvaka u muha kategoriji, a danas borca koji nastupa pod okriljem ONE Championshipa - Demetriousa Johnsona.

"Želimo li pričati o pravom GOAT-u, moram se pitati jesu li svi zaboravili na Demetriousa 'Mighty Mouse' Johnsona? Ako ćemo pričati o tome tko je bio najkonzistentniji, ako ćemo pričati o rekordima... Savršen borac... Ili barem onaj blizu savršenog. Nije imao problema izvan Octagona, niti sa steroidima ili stvarima poput toga. Fenomenalan borac", objasnio je Adesanya.

'Mighty Mouse' danas ima 34 godine. Posljednji put u borbi smo ga gledali u listopadu 2019. godine kada je osvojio ONE Championshipov Grand Prix u muha kategoriji.

Johnson je tijekom svoje dosadašnje karijere upisao 30 pobjeda, tri poraza i jedan neodlučeni ishod. U posljednjih devet godina izgubio je samo jedan meč i to kontroverznom podijeljenom sudačkom odlukom od Henryja Cejuda. Nakon tog je dvoboja Demetrious napustio UFC, odnosno bio je dio razmjene koju je Dana White napravio s ONE Championshipom koji je u drugom smjeru poslao Bena Askrena.

'Mighty Mouse' je u UFC-u svoju titulu obranio čak 11 puta, a toliko obrana ima još samo Jon Jones.

Linker
25. travanj 2024 11:24