UFC

Adesanya potvrdio, čeka nas event s minimalno dva okršaja za titulu: 'Dogovoreno je, borim se s Romerom!'

Israel Adesanya i Yoel Romero
Ako ćemo vjerovati UFC-ovom prvaku, Israel Adesanya ima i protivnika i datum za svoju prvu obranu pojasa u srednjoj kategoriji!

Adesanya je veliku vijest otkrio gostujući u MMA showu Ariela Helwanija gdje je potvrdio da će idući meč odraditi protiv Yoela Romera!

"Borba je dogovorena. Još uvijek se pripremam za svoju drugu obranu titule protiv veterana ove igre. Veterana u hrvanju, čvrstog je*ača, babaroge ove kategorije i lika kojeg nitko ne proziva. Nitko osim Stylebendera", ispalio je Adesanya, vjerojatno računajući pobjedu protiv Roberta Whittakera kao svoju prvu obranu titule.

Helwani je potom pokušao izvući dodatnu informaciju postavivši pitanje - je li datum održavanja borbe 7. ožujka (UFC 248)?

"Da, to je taj datum", potvrdio je UFC-ov prvak.

Da se nešto oko ovog meča 'kuhalo' još je prije 10-ak dana otkrio Dana White u razgovoru s ESPN-om.

"Idemo prema Yoelu Romeru. On hoće tu borbu, Adesanya se želi boriti s njim, a to ne želi nitko drugi. Nećete pronaći borca koji će 'vrištati' da želi Romera, ali Adesanya je onaj koji to radi", poručio je tada predsjednik UFC-a, a sada nam samo preostaje još i konačna, službena potvrda.

Ako je ovo istina, čini se da ćemo na UFC 248 priredbi imati dvije borbe za naslov jer istog dana svoj pojas u slamka kategoriji brani Weili Zhang kojoj će protivnica biti bivša UFC-ova prvakinja Joanna Jedrzejczyk.

Što se tiče Romerove izazivačke pozicije, tu su mišljenja podijeljena. Iako će rijetko tko osporiti njegovu kvalitetu i sve ono što donosi u Octagon, činjenica je da Kubanac u ovaj meč ulazi s dva poraza u nizu (Whittaker i Costa)...

Linker
19. travanj 2024 03:54