UFC

Adesanya razumije Whittakera, evo kako je UFC-ov prvak komentirao odluku svog rivala

Adesanya vs. Whittaker
 ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AFP
'The Last Stylebender' ima osjećaj da je borba s bivšim prvakom neizbježna unatoč posljednjim događanjima

Iako su mnogi očekivali da će svoju titulu braniti protiv Roberta Whittakera, Israel Adesanya u svom će idućem nastupu napasti Jana Blachowicza, odnosno pojas poluteške kategorije koji se trenutno nalazi u vlasništvu poljskog MMA veterana.

Odluku o tome da ugovori taj meč umjesto revanša Whittakera i Adesanye, predsjednik UFC-a Dana White opravdao je tvrdnjama po kojima Australac nije htio prihvatiti tu borbu. Whiteove izjave iznenadile su bivšeg UFC-ovog prvaka koji je nedugo nakon toga objasnio da je Dana očito odlučio neke stvari "shvatiti na svoj način".

"Niti jednom nisam rekao da se ne želim boriti protiv Izzyja. Rekao sam da se želim boriti u ožujku ili travnju iduće godine. Želim tu borbu, trebalo se samo dogovoriti oko termina", objasnio je Whittaker koji izgleda ne želi u kavez prije nego što mu se rodi četvrto dijete.

Robertovu želju da ne žuri u novi meč, shvaća i aktualni UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji. Adesanya ništa ne zamjera svom rivalu, štoviše, njegovu je odluku nazvao pametnom te mu poručio da će se jednoga dana ponovno susresti na borilištu.

"I ja želim provesti Božić u krugu svoje obitelji. To ću i napraviti. Iza kulisa radim puno toga kako bih osigurao da se moja obitelj nađe u svom domu za Božić i da ga provedemo svi skupa. Stoga razumijem i njegovo stajalište. Nema potrebe forsirati stvari, a nas dvojica ćemo se vjerojatno jednoga dana ponovno vidjeti na Novom Zelandu. To je jedna od onih stvari koje ne treba na silu gurati i ja to razumijem", komentirao je Adesanya novonastalu situaciju u razgovoru za Submission Radio.

Linker
24. travanj 2024 06:05