UFC

Aldo i Cejudo dogovaraju meč u Brazilu: 'Samo neka potpiše da mogu početi s dijetom'

Jose Aldo
 Screenshot/Youtube
Jose Aldo poražen je podijeljenom odlukom sudaca u svom debiju u bantamu na UFC 245 prošlog vikenda, no ipak bi mogao dobiti priliku boriti se za pojas.

Aktualni prvak UFC-ove bantam kategorije Henry Cejudo rekao je nakon meča da Alda smatra pobjednikom i poručio UFC-u da želi borbu s Brazilcem.

Aldo i dalje pokušava shvatiti razlog poraza od Marlona Moraesa jer mnogi se borci, pa i sam predsjednik UFC-a nisu slagali sa sudačkom odlukom.

"Imao je Moraes dobrih 30 sekundi na početku prve runde, ali nakon toga sam dominirao. Zamalo sam ga nokautirao s dvije kombinacije, poljuljalo ga je i smanjio je distancu, izgubio sam ravnotežu i završio u parteru, ali imao je samo 10 sekundi i nije napravio ništa. Svi misle da je on dobio prvu rundu, ali ja to ne vidim. Druga i treća runda su bile moje. Jedino sam ja pogađao u drugoj rundi i napadao cijelo vrijeme u trećoj. Ne znam kako sam izgubio borbu niti kako ga je itko mogao vidjeti kao pobjednika. Cijenim Marlona, ali nije mi jasan ovaj rezultat", rekao je Aldo.

"Minutu prije kraja meča sam znao da ću pobijediti. Moraes je bježao od borbe, čuo sam upute njegovog trenera, tražio je da Moraes učini nešto, ali samo je pokušavao držati mene na distanci. Bojao se, oči su mu bile drugačije, nije se želio boriti. Fanovi su zviždali, a ja sam stvarao pritisak cijelo vrijeme. Ne znam kako su izvukli ovakav rezultat. Ja sam najpošteniji tip na svijetu, kad mislim da sam izgubio kao protiv Volkanovskog, kažem - izgubio sam. Ali mislim da ovu nisam izgubio", dodao je Aldo koji usprkos porazu u prvom meču u bantamu neće odustati od pohoda na taj pojas: "Sve ću ih pobijediti i postati prvak".

A aktualni prvak Cejudo javno je poručio da želi braniti pojas protiv Alda u Brazilu, gdje UFC priprema dvije priredbe na proljeće.

"Ožujak ili svibanj, meni je svejedno. Samo želim da potpiše ugovor da se možemo boriti. Počet ću sa svojom dijetom i učiniti sve što treba", odgovorio je Aldo.

Linker
19. travanj 2024 03:45