UFC

Alexander Volkanovski: Ne vidim drugog protivnika osim Maxa Hollowaya

 Jason Silva / AGIF / AFP
Alexander Volkanovski vjeruje kako će svoju prvu obranu titule odraditi u Australiji protiv Maxa Hollowaya. Zapravo, u ovom trenutku njega vidi kao jedinu realnu opciju za protivnika.

Prošlo je tri mjeseca otkako je Alexander Volkanovski postao ukupno treći prvak UFC-ove perolake kategorije do sada. U borbi protiv Maxa Hollowaya je doživio ozljedu od koje se još uvijek oporavlja, no spreman je uskoro krenuti trenirati, a onda i ugovoriti borbu. Jako dobro zna gdje i kada. UFC 251 održat će se 6. lipnja u australskom Perthu i on se tamo vidi u glavnoj borbi.

"To je plan i to je ono što želim. Zašto čekati mjesec dana i boriti se negdje drugdje kad mogu titulu braniti u Australiji. Znam da će Australci to cijeniti, posebno jer kao njihov jedini prvak želim titulu braniti na domaćem terenu. Protivnika još uvijek ne znam, no ime Maxa Hollowaya ono je s čime se raspolaže. To je trenutno najveća borba u diviziji", otkrio je Volkanovski u razgovoru za ESPN-ov Now or Never.

Iako je prvobitno govorio kako Max Holloway ne zaslužuje priliku, jer ga je pobijedio uvjerljivo, sad se to ipak promijenilo. Upravo bivšeg prvaka smatra jedinim pravim izborom.

"Ja sam skroman čovjek pun poštovanja i svjestan sam što je sve Max napravio za diviziju. Iako smatram kako sam uvjerljivo uzeo svih pet rundi te se veliki broj ljudi slaže s tim mišljenjem, spreman sam mu dati revanš jer je u pitanju veliki prvak. Nema nikoga drugog tko bi mi mogao biti protivnik. Drugi momci u diviziji imali su šansu međusobnim borbama izboriti poziciju izazivača, no oni to nisu napravili. Tako je Max moja borba. No, ne možemo biti sigurni dok ne dobijemo potvrdu", iznio je prvak svoje razmišljanje.

UFC 251 za sada ima jednu potvrđenu borbu za titulu, onu između Valentine Shevchenko i Joanne Calderwood. No, teško je očekivati kako će to biti glavna borba. Upravo Volkanovski najbolje kotira za predvodnika iste, a sve se čini kako će se na kraju upravo to i dogoditi.

Linker
24. travanj 2024 06:55