UFC

Alexander Volkanovski: 'Odradio sam posao, moje poglavlje s Hollowayem je završeno!'

Alexander Volkanovski
 screenshot
Alexander Volkanovski spreman je za iduće ispite te vjeruje kako je s Maxom Hollowayem završio

Nakon što je izgubio prve dvije runde borbe protiv Maxa Hollowaya, Alexander Volkanovski na vrijeme je preuzeo kontrolu te obranio titulu prvaka UFC-ove perolake kategorije. Mnogi se s ishodom neće složiti, odnosno isti smatraju kako je bivši prvak napravio dovoljno za vratiti titulu u svoje vlasništvo, no suci su rekli svoje i Australac makedonskog porijekla sad ima omjer 2:0 protiv Hollowaya. To bi trebalo značiti kako unatoč neizvjesnoj borbi i po mnogi upitnoj sudačkoj odluci, "Blessed" neće odmah dobiti još jednu priliku.

O borbi u kojoj je puno pokazao i koju je, neovisno o tome kako ste ju bodovali, odradio šampionski, Volkanovski je nešto rekao na konferenciji za medije održanoj nakon priredbe.

"Bila je to teška borba. Očekivali smo da će napraviti neke izmjene i to se dogodilo. Posebno je dobro izgledao u prve dvije runde, dok je nakon toga počeo raditi ono što smo od njega i očekivali. No, te prve dvije runde bile su opake i morao sam podići kvalitetu svog nastupa. Osjetio sam to već u trećoj rundi koja je bila blizu, no vjerovao sam da sam napravio dovoljno. Četvrtu i petu sam preuzeo kontrolu i one su sigurno bile moje. Bila je to neizvjesna borba, no vjerovali smo da imamo zadnje tri runde. Sretan sam s pobjedom, puno značiti pobijediti u ovakvom revanšu. Sretan sam što sam završio ovo poglavlje i spreman sam za iduće. Pokazao sam od čega su prvaci građeni. Ovo nije lagan sport, ali pokazao sam da je sport za mene. Ponosan sam što sam odradio posao i što se vraćam s pojasom u Australiju", rekao je Alex, uvjeren kako iza njegove pobjede ne bi trebalo biti nikakvih repova.

Upitan je i tome što misli da će sad uslijediti u karijeri Maxa Hollowaya, koji je došao jako blizu te je odradio onakvu borbu kakve se od njega očekivala i za kakvu se znalo da je sposoban.

"To nitko sad ne može znati. Očito je kako se on sad mora vratiti u ranking i graditi svoj put. Osim toga, naša prva borba nije bila niti blizu neizvjesna. Ova je bila, no ja sam odradio svoj posao i ništa drugo nije važno. Mislim da sam potvrdio kako sam najbolji borac svijeta u ovom trenutku i vjerujem kako sam završio ovo poglavlje. Ne znam što će biti s njim nakon ove borbe, hoće li možda promijeniti kategoriju ili nešto drugo. Znam da sam ja odradio ono što je bilo moj posao", zaključio je prvak.

Za Volkanovskog sad slijede idući ispiti, a lista kandidata za idućeg izazivača izgleda jako dobro. U prvom planu tu su Chan Sung Jung i Zabit Magomedsharipov, a odmah iza njih Yair Rodriguez, Brian Ortega, Calvin Kattar i ostali.

Linker
25. travanj 2024 18:33