UFC

Alistair Overeem: Cilj je i dalje isti jer ja sam rođen da bih bio borac

Alistair Overeem
 screenshot/Youtube
Alistair Overeem nalazi se u još jednom usponu prema UFC-ovom vrhu. Nakon 20 godina karijere on je uvjeren kako istu može završiti s UFC-ovom titulom prvaka, a sve to zbog toga što smatra kako je rođen da bi bio borac.

Mnogi su očekivali kako se Alistair Overeem neće vratiti nakon neuspjeha u napadu na titulu protiv Stipe Miočića, a posebno nakon teškog nokaut poraza od Francisa Ngannoua. No, on je ponovno sve razuvjerio i iza sebe ima niz od dvije impresivne pobjede. Nadolazećeg vikenda ganjat će treću protiv Jairzinha Rozenstruika u glavnoj borbi UFC on ESPN 7 priredbe. 39-godišnji Nizozemac i dalje je relevantan što uistinu zvuči nevjerojatno. Ali, on kaže kako je to zbog onoga što od rođenja nosi u sebi.

"Mislim kako sam zapravo oduvijek bio borac. Uvijek sam tukao, čak i dok nisam bio profesionalni borac. Sudjelovao sam u uličnim borba i znao sam upasti u probleme. Stvar je jednostavna. Neki ljudi nikad ne mogu postati borci, a neki su jednostavno rođeni kao takvi", izjavio je Overeem u razgovoru za UFC.

Trećom pobjedom u nizu mogao bi izboriti borbu za prvog izazivača teške kategorije, što bi značilo kako je trenutno tri pobjede udaljen od ostvarenje svog cilja. Njega, kao i kod većine boraca, nije teško pretpostaviti.

"Ja imam svoje vlastite ciljem, naravno da je glavni UFC-ovo zlata. Osvojiti titulu bilo bi savršeno posljednje poglavlje moje karijere. Mi borci želimo iza sebe ostaviti što bolju priču. Moja je karijera jedna velika avantura. Prošao sam cijeli svijet, borio sam se 89 puta, kickboxing i MMA. Cijelo to vrijeme sam samo radio ono što je moj posao, što je moja stvar. Slijedio sam svoju strast. Bila je to sjajna avantura, ali ja se i dalje osjećam snažan", opisao je kako se osjeća borac koji nakon 20 godina u profesionalnom sportu i dalje sanja uspeti se na UFC-ov vrh. Ako u subotu savlada Jairzinha Rozenstruika bit će jedan korak bliže tome.

Linker
19. travanj 2024 04:04