UFC

Alistair Overeem: Da sam pobijedio Miočića, moguće da bih se umirovio

Miočić vs. Overeem
 screenshot/Youtube
Alistair Overeem trenutno se nalazi u svom vjerojatno posljednjem pohodu prema UFC tituli. Subotnja borba protiv Jairzinha Rozenstruika mogla bi mu osigurati borbu za izazivača. Priznaje kako je titula zapravo ovo što ga još uvijek pokreće te kako bi vjerojatno već bio u borilačkoj mirovini da je istu osvojio.

Alistair Overeem trenutno djeluje kao osoba koja je posložila sve u životu. Već neko vrijeme trenira u timu gdje mu sve odgovara i živi u jednakom takvom gradu. U Elevation ga je doveo njegov nekadašnji protivnik Curtis Blaydes i čini se kako se Reem nakon velikog broja dvorana napokon negdje skrasio. To je i otkrio medijima koji su ga pitali nešto o njegovom trenutnom timu.

"Tim Elevation je sjajna ekipa. Svaka dvorani donosi nešto novo, no moram priznati kako ovdje vlada dobra kemija i dobro se radi na svemu. Osim toga, Denver je sjajan grad koji mi u potpunosti odgovara. Vidim se tamo do kraja svoje karijere. Ljudi su opušteni i hrana je fantastična", izjavio je Overeem tijekom UFC on ESPN 7 medijskog dana.

Svjestan je kako se kraj karijere bliži. Zapravo, on bi možda već i došao da je Reem ispunio svoj najveći cilj, osvajanja titule UFC prvaka teške kategorije. Zapravo, njegova karijera možda bi završila u rujnu 2016. godine, da se nije dogodio poraz u borbi za titulu prvaka.

"Ne mogu biti siguran da bih se još borio da sam do sada ostvario svoj cilj. Kažu kako se sve događa s razlogom, koliko mi zapravo ta izjava nije draga. Sve ovo vidim kao veliku avanturu za koju sam stvoren, ali isto tako lovim nešto. Gledam neke druge borce kojima je ono što ih pokreće jednostavno splasnulo kad su ostvarili ono što su htjeli. Ronda Rousey, Miesha Tate i Luke Rockhold su jako dobri primjeri", objasnio je.

Reemu je trenutno 39 godina i nalazi se u nizu od dvije pobjede. Profesionalna borilačka karijera traje mu već 20 godina, a tijekom nje je većinu vremena nastupao na najvišoj razini. Uistinu je nevjerojatno vidjeti koliko je još uvijek spreman u kavezu, ali osim toga i vrlo komunikativan, lucican te elokventan sugovornik.

Linker
22. travanj 2024 06:44