UFC

Amanda Nunes impresionirana nokautima potencijalnih izazivačica: 'Dana White, biraj!'

Amanda Nunes
 Jason Silva / AGIF/ AFP
UFC Fight Night u Norfolku donio je dvije sjajne borbe u perolakoj kategoriji u kojima su obje favoritkinje nokautima izborile pobjede i status potencijalnih izazivačica.

Dvostruka UFC-ova prvakinja Amanda Nunes s velikim je zanimanjem pratila okršaje Felicije Spencer protiv Zarah Fairn i Megan Anderson protiv Norme Dumont u mečevima u kojima je tražila sljedeću protivnicu za prvu obranu pojasa u perolakoj. Nunes silno želi sljedeću borbu odraditi na UFC 250 u Brazilu pred svojom publikom pa je odlučila sama potražiti sljedeću suparnicu. Izabrala je dvije, a onda je lopticu prebacila UFC-u.

Felicia Spencer je brutalnim ground-and-poundom završila svoju protivnicu u prvoj rundi, a bivša Invictina prvakinja Megan Anderson desnim je direktom "uspavala" Dumont također u prvoj rundi.

Na pitanje o mogućoj borbi za naslov, Spencer je rekla da ju je ova pobjeda dovela u savršenu poziciju za meč s Amandom Nunes. Anderson je nakon pobjede na pitanje o meču s Nunes za mišljenje pitala publiku, koja je odgovorila ovacijama. "Idemo!", odgovorila im je Anderson.

Za Australku je ovo bila druga pobjeda zaredom nakon što je u listopadu slavila protiv Zarah Fairn submissionom. Prije toga je izgubila od Felicije Spencer koja je dva mjeseca kasnije, prošlog srpnja, doživjela prvi poraz u karijeri protiv Cris Cyborg.

Nakon tako impresivnih pobjeda, prvakinja je ostala neodlučna i na Twitteru objavila svoju reakciju. "Sviđaju mi se obje pobjednice. Sada je sve na Dani Whiteu. Spremna sam za bilo koju", napisala je Nunes.

Ako joj UFC ispuni želju, Nunes će nastupiti 9. svibnja u Brazilu na istoj priredbi koju predvodi meč za titulu između donedavnog dvostrukog prvaka Henryja Cejuda i nekadašnjeg prvaka Josea Alda. Posljednju borbu Nunes je odradila u prosincu kada je obranila naslov u bantamu pobjedom protiv Germaine de Randemie jednoglasnom odlukom sudaca.

Linker
14. travanj 2024 21:45