UFC

Amanda Nunes u prosincu brani titulu protiv nizozemske nokauterke

Amanda Nunes
 Youtube screenshot
Dogovorena je nova obrana titule UFC-ove prvakinje bantam kategorije za Amandu Nunes. Dvostruka UFC prvakinja borit će se protiv bivše prvakinje perolake kategorije, Germaine de Randamie. Zanimljivo, njih dvije već su se borile 2013. godine.

Iako se očekivalo da bi Amandi Nunes sad trebala uslijediti obrana titule perolake kategorije, koju je osvojila u prosincu prošle godine, nedostatak definirane izazivačice doveo je do toga kako će ponovno na stol staviti pojas u bantamu. A njega će napasti bivša prvakinja prvobitno spomenute, perolake kategorije. Naravno, radi se o Germaine de Randamie.

35-godišnja De Randamie (9-3, 6-1 UFC) ovu je priliku iskoristila nokaut pobjedom nad Aspen Ladd, sredinom prošlog mjeseca. Bilo joj je to zapravo peta pobjeda u nizu, a zanimljivo je tko je zadnja borkinja od koje je doživjela poraz. To je upravo Amanda Nunes koja ju je 2013. godine, na Fight for the Troops eventu, nokautirala u prvoj rundi. De Randamie je nakon toga krenula u sjajnu seriju, tijekom koje je osvojila titulu prvakinje perolake kategorije, ali je istu napustila nakon što UFC neko vrijeme nije uspio dogovoriti njenu borbu protiv Cris Cyborg. Ono što je loše kod nje je to što se nakon borbe protiv Nunes borila tek pet puta. 2014. godinu je preskočila, a preostalih pet se borila samo po jednom. Ako se ostvari ova borba, odnosno ako ne bude nikakvih otkazivanje, bit će joj ovo prva godina nakon 2013. da je odradila više od jedne borbe unutar nje.

Nunes (18-4, 11-1 UFC) je svoj posljednji nastup također imala u srpnju, samo tjedan dana prije spomenute borbe De Randamie i Ladd. Nokautom je savladala Holly Holm čime je došla do devete pobjede u nizu i pete pobjede prekidom u posljednjih šest nastupa. Za razliku od De Randamie, ona se od njihovog susreta borila deset puta. Prvo je poražena od Cat Zingano, a onda je uslijedio gore spomenuti pobjednički niz. Ovo će joj biti peta obrana titule bantam kategorije.

UFC 245 event održava se 14. prosinca u Las Vegasu i ovo je prva potvrđena borba za taj program.

Linker
25. travanj 2024 06:36