UFC

Američke mega zvijeze čestitale Kineskinji na povijesnom uspjehu

Čestitke Weili Zhang
 Screenshot - Instagram
Kada je dobila priliku izazvati Jessicu Andrade za titulu UFC prvakinje u slamka kategoriji, mnogi su rekli da je Kineskinja svoju šansu zaradila samo radi zemlje koju predstavlja i ogromnog tržišta kojem pripada. No, Weili Zhang je prošlog vikenda šokirala svijet i svima dokazala da joj je s punim pravom pružena ta mogućnost.

Zhang je za samo 42 sekunde serijom nebranjenih koljena i udaraca nokautirala dosadašnju prvakinju uništivši joj pritom prvu obranu naslova UFC pšampionke. Za 30-godišnju Kineskinju to je bila 20 pobjeda u profesionalnoj karijeri, ali i 20. u nizu. Naime, jedini poraz do sada je ubilježila u prvom nastupu davne 2013. godine. Od kako je stigla u UFC s reputacijom Kunlun prvakinje, Zhang je nanizala Taylor, Aquilar, Torres i sada Andrade.

Na sjajnom uspjehu, unatoč podcjenjivačkom stavu dobrog dijela publike i javnosti, simpatičnoj Kineskinji su čestitali mnogi veliki borci uključujući Jona Jonesa i Rondu Rousey.

Tu čestitkama nije bio kraj jer je uspjeh široj javnosti prilično nepoznate kineske borkinje za oči zapeo i holivudskim super zvijezdama poput Dwaynea "The Rock" Johnsona ili slavnim igračima američkog nogometa (NFL) poput Toma Bradyja. Oni su također čestitali prvoj kineskoj šampionki u povijesti UFC-a odaslavši javno priznanje na društvenim mrežama.

O velikom uspjehu Zhang s oduševljenjem je govorio i predsjednik UFC-a Dana White na press konferenciji nakon priredbe.

"Weili mi je večeras već rekla da se želi boriti što je češće moguće. To je nešto što jako volim. A uoči ovog meča protiv Jessice Andrade, nitko se nije želio boriti protiv Weili Zhang. Nitko nije htio prihvatiti meč protiv nje. Sada je prvakinja, pa ako netko želi šansu, mora se boriti protiv nje", tumači White i dodaje:

"Ne znam koliku će pauzu trenutačno uzeti. Rose Namajunas je uzela nešto odmora. Rose ja zabijena glavom u pod i nakon toga želite malo odmora. To je razumljivo. Ostale djevojke su u igri, vidjet ćemo što se događa u ovom trenutku i tako ćemo odrediti sljedeću izazivačicu za Weili."

View this post on Instagram

Zhang’s fan base is growing

A post shared by ufc (@ufc) on

Linker
20. travanj 2024 12:13