UFC

Anderson se javno ispričao Jonu Jonesu: 'Pogriješio sam...'

AFP.jpg
 Jason Silva/AGIF/AFP
Corey Anderson odlučio se ispričati Jonu Jonesu zbog izjava s kojima je početkom prošle godine izašao u javnost.

Ako se vratimo u samu završnicu 2018. godine onda ćemo se prisjetiti UFC 232 priredbe koja je zbog Jona Jonesa premještena iz Las Vegasa u kalifornijski Inglewood. Razlog su bili trgovi turinabola koji su pronađeni u Jonesovom uzorku i zbog kojih UFC nije htio odgoditi njegov revanš s Alexanderom Gustafssonom.

S obzirom na to da se radilo o istoj supstanci na koju je Jones bio pozitivan 2017. i zbog koje je suspendiran na 15 mjeseci, vjerovalo se da je novi test bio pozitivan jer 'Bonesovo' tijelo nije uspjelo u potpunosti izbaciti turinabol, a ne zato što se radilo o novom unosu.

Kako Komisija u Nevadi nije imala dovoljno vremena za istragu, UFC se tada okrenuo onoj kalifornijskoj koja je bila popustljivija i Jonesu izdala licencu za nastup.

Jones je u konačnici prekidom u trećoj rundi zaustavio Gustafssona, a na istom je 'cardu' Anderson svladao Ilira Latifija. Razgovarajući s TMZ-om tjedan dana nakon eventa, Corey je napao Jonesa tvrdnjama da nije pravi vjernik te da je svojim postupcima i incidentima pokazao kako je čitava njegova priča oko vjere lažna.

Anderson je sada požalio zbog tih izjava i Jonesu uputio javnu ispriku.

"Još od UFC 232 incidenta, dozvoljavao sam sebi da napustim svoja vjerska uvjerenja. I krivim sebe što sam si to dopustio. Zato bih se želio javno ispričati Jonu Jonesu za sve moje prethodne objave na društvenim mrežama i intervjue u kojima sam pričao o njegovim vjerskim uvjerenjima. U ovo doba kad sam odvojen od svijeta mogao sam duboko zaviriti u svoju Bibliju, moliti se i postavljati pitanja o tome kako da živim život sve više i više kao dijete Božje. I jedna od stvari koje sam naučio je ta da sam kao vjernik svoje probleme oko njegovih uvjerenja trebao usmjeriti izravno prema njemu, a ne preko medija. Kao čovjek, mogu priznati kada griješim, a tu sam pogriješio. Kao borcu i natjecatelju bilo mi je lako prepustiti se svijetu i raditi stvari koje svijet hoće da radite. Ali kao vjernik, trebao bih živjeti onako kako Bog od mene traži", poručio je Anderson preko Instagrama.

Linker
20. travanj 2024 16:29