UFC

Andrei Arlovski: Ovo je moja strast i još uvijek želim postati prvak

Jorge Masvidal i Andrei Arlovski
Andrei Arlovski ovog će vikenda odraditi svoju 30. UFC borbu, čime će postati prvi teškaš kojem je to uspjelo. No, 40-godišnji Bjelorus i dalje ima plan postići puno više od takvih vrijednih, ali ipak manje značajnih postignuća.

U noći sa subote na nedjelju, Andrei Arlovski ući će u kavez odraditi borbu protiv jednog drugog iskusnog veterana, Bena Rothwella. Legendarni "Pitbull" trenutno se nalazi u nizu od tri poraza, no nije mu to prvi put u karijeri. Već jednom nanizao ih je pet. Ipak, ovog puta se čini kako bi novi poraz mogao značiti kraj njegove UFC karijere. Brojka od 30 nastupa i više je nego impresivna te bi ovaj bivši prvak svakako miran mogao ostaviti svoju karijere iza sebe. No, on tako ne razmišlja. Zapravo, i dalje gleda prema samo jednom cilju, a to je osvajanje naslova UFC prvaka teške kategorije.

"Meni je sve ovo još uvijek kao da sam na početku. Imam još četiri ili pet godina karijere pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati. Trenutno živim jako dobar život i imam jako dobre trenere. Ono što je najvažnije, moja supruga me podržava u onome što volim raditi. No, prije svega, zvučalo vam to glupo ili ne, ja i dalje želim postati prvak. Zbog toga svaki dan treniram kao da sam u kampu. Ustajem u 6 sati ujutro, držim se svog plana i rasporeda, a uostalom to je ono što volim raditi", rekao je Arlovski tijekom jučerašnjeg medijskog dana u San Antoniju, gdje se UFC on ESPN 4 priredba održava.

Mnogi će se nasmijati na takve ideje legendarnog borca, no to je vjerojatno pravi stav ako želite potrajati u ovom sportu. Arlovski u posljednje vrijeme nije izgledao loše, neke borbe izgubio je gustim ili čak kontroverznim sudačkim odlukama, a svoj stil borbe prilagodio je tome da kvalitetno sakrije svoje glavne nedostatke. Tako da vjeruje kako i dalje može ponuditi puno toga i svakako je motiviran za to. Zbog toga ide dalje bez razmišljanja o mirovini ili bilo čemu sličnom tome.

"Meni to nije posao nego strast. Moj prvi trener BJJ-a je rekao kako je disciplina zapravo kad pamtiš što želiš. Svaku jutro sam sebi ponavljam što želim i zašto radim ovo što radim. Neki će reći kako sam star i da više ne mogu postati prvak, no vjerujte mi da ću napraviti sve što mogu da postignem taj cilj. Jedan sam od starijih boraca, ali vjerujte kako još uvijek imam onu vatru u očima koja me tjera da svaki dan idem do maksimuma jer to je ono što volim i želim raditi", objasnio je.

Borba protiv Rothwella zanimljiv je ispit, velikim dijelom i zbog toga što će Andrei pokušati ponoviti uspjeh iz 2008. godine, kad je Rothwella savladao prekidom u trećoj rundi. Danas su obojica drugačiji borci i teško je očekivati sličnu borbu. Njih dvojica inače otvaraju glavni program UFC on ESPN 4 priredbe, koji bi trebao startati oko 3 sata u noći sa subota na nedjelju.

Linker
21. travanj 2024 01:43