UFC

Anthony 'Rumble' Johnson planira se iduće godine vratiti u Octagon

Anthony Johnson
 Instagram/Competitve Body
Ako je vjerovati riječima njegovog menadžera Alija Abdelaziza, Anthony 'Rumble' Johnson trebao bi se iduće godine vratiti UFC borbama i to kao borac teške kategorije.

ESPN je izašao s vrlo zanimljivom pričom i to nakon razgovora s jednim od najpoznatijih svjetskih menadžera MMA boraca, Alijem Abdelzazizom. Jedan od njegovih klijenata je i Anthony Johnson, koji je dugo vremena glasio kao borac najjačeg udarca u promociji. On se umirovio u travnju 2017. godine nakon što niti iz drugog pokušaja nije uspio savladati Daniela Cormiera i osvojiti pojas UFC prvaka poluteške kategorije.

Nakon toga se popularni 'Rumble' bacio u posao s medicinskom marihuanom, a u posljednje vrijeme je nekoliko puta spomenuo kako bi se vratio, no jedino u slučaju prilike za borbu protiv Jona Jonesa i to u teškoj kategoriji. No, neke su se stvari promijenile i ovaj 35-godišnjak bi se iduće godine trebao vratiti neovisno o tome. Naime, Abdelaziz je otkrio kako će se to dogoditi i kako će Johnson nastupati u teškoj kategoriji.

Budući da se službeno umirovio, Johnson će se prije povratka morati podvrgnuti USADA testiranjima i u razdoblju od šest mjeseci mora ostati čist te tek tad može odraditi svoju prvu povratničku borbu. Abdelaziz je otkrio kako gledaju prema ožujku iduće godine te je naveo dva zanimljiva imena. Johnson bi se vrlo rado borio protiv Alistaira Overeema ili Juniora Dos Santosa, no zanima ga bilo koje ime te veličine i u tom rangu.

Johnson je u karijeri upisao 22 pobjede i šest poraza, a 16 puta slavio je nokautom. U svoju prvu UFC avanturu krenuo je kao borac velter kategorije te je šokirao količinom kilograma koju je skidao. Nakon nekoliko neuspjeha je prebačen u srednju, a kad niti tamo nije uspio proći vagu, dobio je otkaz. Nekoliko godina kasnije, vratio se u UFC i to kao poluteškaš te je došao do dvije borbe za UFC titulu.

Linker
16. travanj 2024 05:41