UFC

Anthony Smith mora na operaciju, gledat ćemo ga tek iduće godine

Anthony Smith
 Instagram
Nakon što se impresivno vratio u prvoj borbi nakon poraza od Jona Jonesa, Anthony Smith ipak će za svoj idući nastup morati pričekati 2020. godinu. Njegova ozljeda šake morala je biti sanirana novom operacijom te se 'Lionheart' sad mora posvetiti oporavku.

Izuzetno impresivnom serijom koju je pokrenuo čim je došao u polutešku kategoriju, Anthony Smith došao je do borbe za naslov prvaka UFC-ove divizije do 93 kilograma. Susret s Jonom Jonesom dočekao je u ožujku ove godine, no na kraju kroz punih pet rundi nije uspio pronaći način kako ugroziti najboljeg i najtalentiranijeg borca svijeta.

Ipak, nakon te borbe nije dugo čekao. Vratio se prvog dana lipnja i to tako da je u Stockholm otišao na noge Alexanderu Gustafssonu. Tamo je savladao ponajboljeg europskog borca pred njegovim navijačima i ponovno je postao relevantan. Čekalo se ugovaranje njegove borbe protiv nekog drugog borca iz vrha, no za tako nešto ipak će se morati pričekati iduću godinu. Smith je ruku operirao samo četiri dana nakon borbe protiv Gustafssona (slika OVDJE), no to ipak nije bilo dovoljno. Ovih dana morao je još jednom pod nož.

"Prva operacija prošla je dobro, no prije tjedan i pol dana imao sam još jednu. Prva ipak nije polučila dovoljan uspjeh pa smo morali ponoviti. Sad je bitno ostati pozitivan. Kost mi je bila slomljena i van svoje pozicije. Dio kosti krenuo se vraćati jer sam tom rukom nastavio udarati tijekom borbe. Morali su ući i staviti pločicu te riješiti još neke stvari. Sad sam popravljen, iako iskreno ne znam što se dogodilo s kosti da je krenula sa svog mjesta. Uzeli su koštanu srž iz moje noge, tako da sam i na nozi imam dvije rupe", ispričao je Smith za MMAManiju, a onda je otkrio kad bi se mogao vratiti treninzima, ali i borbama:

"Proći će četiri mjeseca dok budem ponovno mogao udarati. Što se tiče borbe, tražimo datum u siječnju ili veljači da bismo ponovno pokrenuli ovaj stroj."

Smith se nalazi na trećem mjestu ljestvice izazivača, tako da je mnogim nadolazećim borcima na nišanu. Njemu neće biti problem ugovoriti borbu kad za to dođe vrijeme.

Linker
24. travanj 2024 19:09