UFC

Anthony Smith: 'Rakić je borac koji radi jednu te istu stvar, odgovara mi ova borba!'

Anthony Smith i Aleksandar Rakić
 screenshot/YouTube
Još osam je dana do borbe Aleksandra Rakića protiv Anthonyja Smitha, koji je istu zanimljivo najavio

Aleksandar Rakić i Anthony Smith dobili su čast nastupiti u glavnoj borbi UFC Fight Nighta 175, nakon što je nastup na istom, radi nemogućnosti pronalaska njemu zadovoljavajućeg protivnika, otkazao Zabit Magomedsharipov. Iako im borba ostaje ugovorena na prvobitno planirane tri runde, što je i najpoštenije gledajući da su borci tome prilagodili svoje pripreme, svakako činjenica da su dobili "main event" prednost ispred Robbieja Lawlera i Neila Magnyja obojici godi.

Borbu koja će se održati 29. kolovoza Smith je najavio u razgovoru za portal MMA Junkie. Bivši izazivač priznaje da je očekivao drugačije uparivanje, ali da mu na kraju ova borba zapravo odgovara. Objasnio je kako je svjestan opasnosti koje prijete od Rakića, no da je pozitivno to što smatra kako ga je pročitao.

"Bio sam iznenađen kad mi je ponuđena borba, nisam očekivao Rakića. Da vam budem iskren, očekivao sam Coreya Andersona, no čini se kako su ti planovi propali kad je on završio u Bellatoru. Mislim kako to zapravo dovoljno govori o tome zašto nije došlo do te borbe. On borbe jednostavno nije prihvaćao", rekao je Smith, nastavivši:

"Onda su mi ponudili Rakića i to mi je bilo u redu. Sviđa mi se ova borba, sviđa mi se njegov stil, mislim kako on itekako ide meni u prilog. On je zapravo 'one-trick pony', borac koji uvijek radi jedno te isto. Prije borbe protiv njega znaš u što ulaziš. Opasnost je jako velika, ali svakako mislim kako mi se lakše pripremiti za ovu borbu nego što bi bilo za Andersona."

Ukratko, Smith smatra kako je Rakić izuzetno opasan borac ako mu dozvoliš da radi ono gdje je najbolji, no isto tako smatra kako se pripremio za to te da će znati odgovoriti i usmjeriti borbu u svoju korist.

"U ovom trenutku mi je potrebna takva opasnost. Trebao mi je protivnik s mišlju na kojeg neću moći zaspati. Moraš imati nešto o čemu ćeš misliti dok si u dvorani, to me drži fokusiranim i koncentriranim. Nemoguće se ulijeniti ako znaš da se pripremaš za borbu protiv njega. To mi se dogodilo kad sam se pripremao za borbu protiv Glovera Teixeire i pogledajte kako je sve završilo. To si ne smijem dozvoliti protiv borca koji je snažan i eksplozivan kao što je Aleksandar Rakić", ipak je nagradio komplimentima Smith svog protivnika.

Nakon što je u ožujku prošle godine poražen u borbu za titulu protiv Jon Jonesa, Smith (33-15, 8-5 UFC) se vratio tri mjeseca kasnije impresivnom pobjedom protiv Alexandera Gustafssona. Novu borbu čekao je gotovo godinu dana. Kad je ona napokon došla, dominantno je poražen od Glovera Teixeire. Nakon četiri uvjerljive runde, Brazilac ga je završio na početku pete.

Za Rakića će ovo biti prvi nastup od prosinca prošle godine i poraza od Volkana Oezdemira podijeljenom sudačkom odlukom. Taj poraz lako bi mogao preboljeti ako dođe do pobjede u ovoj borbi. Naime, ona bi mu mogla osigurati čak Top 5 poziciju na ljestvici izazivača UFC-ove poluteške kategorije.

Linker
20. travanj 2024 02:41