Ray Borg ponovno pao vagu: Hoće li se sada povući kao što je najavio?!

Glavna vijest službene vage za sutrašnji UFC-ov Fight Night event, koji ćemo pratiti iz Rio Rancha, je pad bivšeg izazivača Rayja Borga. Ovo mu je već četvrti put da je pao službenu vagu što svakako nije dobro za njegovu UFC karijeru.

Borg je imao oko kilogram više od maksimalnih 57.5 kilograma, koliko iznosi gornja granica za muha kategoriju. Bivšem izazivaču Demetriousa Johnsona je dano dodatnih sat vremena, no prema službenim stranicama UFC-a i informaciji koja se tamo može pročitati, niti tada nije uspio zadovoljiti gornju granicu te je i drugi put pao. Na koncu je odlučeno da će meč protiv Rogerija Bontorina biti održan, no Amerikanac je ostao bez 30 posto svog honorara. Bontorino je bez problema zadovoljio službenu provjeru težine.

Podsjetimo kako je Borg pao vagu i u dvoboju u bantam kategoriji koji se dogodio prošlog ožujka, a u kojem je poražen od Chaseyja Kenneyja. Također je ranije još dva puta pao vagu dok se natjecao u muhi što je zbrojeno rezultiralo time da je u jednom trenutku izdao priopćenje za medije u kojem tvrdi da će se zauvijek povući, ukoliko još jednom padne na službenoj vagi. Bit će stoga vrlo zanimljivo pratiti što će se događati nakon meča protiv Bontorina.

Svi ostali natjecatelji su uspješno prošli vagu za sutrašnju priredbu. To podrazumijeva i glavne aktere Coreyja Andersona i Jana Blachowicza. Poljak je bio par stotina grama teži od američkog protivnika, a obojica su bili ispod 93.5 što je gornja granica poluteške divizije.

UFC Fight Night - Rio Rancho

Corey Anderson (205) vs. Jan Blachowicz (206)

Diego Sanchez (171) vs. Michel Pereira (170)

Montana De La Rosa (126) vs. Mara Romero Borella (125)

Brok Weaver (156) vs. Kazula Vargas (156)

Rogerio Bontorin (126) vs. Ray Borg (128)*

Lando Vannata (156) vs. Yancy Medeiros (155)

Uvodne borbe:

Tim Means (171) vs. Daniel Rodriguez (171)

John Dodson (133.5) vs. Nathaniel Wood (136)

Jim Miller (156) vs. Scott Holtzman (156)

Devin Clark (205) vs. Dequan Townsend (202)

Casey Kenney (135.5) vs. Merab Dvalishvili (136)

Macy Chiasson (135) vs. Shanna Young (134)

Mark De La Rosa (126) vs. Raulian Paiva (126)

*Borg pao za 1 kilogram

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!