UFC

Askren maksimalno iskren na odlasku: 'Gubio sam jer nisam bio dovoljno dobar'

 Screenshot (YouTube)
Ben Askren umirovio se po drugi put u svojoj 10 godina dugoj MMA karijeri. 'Funky'je tu vijest iznio još u ponedjeljak navečer gostujući u showu Ariela Helwanija. Razlog nisu porazi koje je ostvario u svoja dva posljednja nastupa već problemi s kukom. Prilikom službene objave, Ben nije htio koristiti svoje zdravstvene probleme kao opravdanje za najsvježije rezultate.

Askren se povlači s 19 pobjeda i samo dva poraza koja su ubilježena u njegovim susretima s Jorgeom Masvidalom i Demianom Maiom.

"Očigledno je da već neko vrijeme imam problema s kukom, no to nisam s razlogom iznosio u javnost. Nisam htio da ljudi misle kako to koristim kao opravdanje za svoje poraze", objasnio je Askren pa direktno i iskreno ispalio:

"Izgubio sam jer nisam bio dovoljno dobar. Kratko i jasno. Moji su me protivnici pobijedili, bili su bolji od mene i želim da se to zna. Moji problemi izgledaju kao izlika za posljednje rezultate, ali ja ne želim da to bude tako protumačeno."

'Funky' je inače prije dolaska u UFC dominirao drugim promocijama. Bio je Bellatorov i One Championship prvak. Kod Dane Whitea i društva stigao je 2019. kao neporažen borac s (18-0-1 nc). U svom debiju za UFC svladao je bivšeg prvaka u velter kategoriji Robbieja Lawlera. Uslijedio je potom njegov prvi poraz u karijeri kada ga je za svega pet sekundi nokautirao Jorge Masvidal.

U, kako će se pokazati, svom posljednjem nastupu, Askren je izgubio i od Demiana Maie koji ga je ugušio u glavnoj borbi priredbe koja se održala krajem listopada.

"To što nisam bio dovoljno dobar u 2019. ne umanjuje sve ono što sam prije toga ostvario", poručio je 35-godišnji Askren.

Linker
08. svibanj 2024 17:37