UFC

Askren priznao - 'Dopustio sam glupanu Masvidalu da mi ukrade životni san!'

Voljeli ga ili mrzili, UFC borcu Benu Askrenu se mora priznati da vrlo dobro podnosi poraz. Nakon što ga je prije mjesec dana za samo nekoliko sekundi teško nokautirao Jorge Masvidal, Askren nije tražio isprike, niti se skrivao od medija. Već dan kasnije je spremno odgovarao na pitanja novinara što zasigurno nije lagano niti jednostavno.

Prisjećajući se jedinog poraza u dosadašnjoj karijeri, ovaj bivši prvak Bellatora i ONE Championshipa je otišao korak dalje priznavši da mu je Masvidal te večeri, na UFC-u 239, "ukrao životni san".

"Pokušavam čitavo vrijeme ne razmišljati o tome. Ne razmišljati da mi je on zaj*** moj životni san. Ako malo pogledate...devet godina pokušavam dokazati svijetu da sam najbolji borac na svijetu. Bio sam tako blizu da to dokažem, jako blizu i onda dopustim glupanu poput Jorgeu Masvidalu da me koljenom nokautira. U 19 prijašnjih mečeva nisam bio niti u nokdaunu", izjavio je Askren razgovarajući s poznatim MMA novinarom Arielom Helwanijem.

"Dopustio sam tom idiotu da me pogodi u glavu koljenom i da me nokautira. I sada ne mogu ostvariti san koji sam oduvijek imao. A sve se događalo tako savršeno za mene", dodao je.

Prema svemu sudeći nakon Lawlera i Masvidala Askrena u Octagonu sada čeka bivši višestruki izazivač Demian Maia. Nimalo lagan zadatak za vađenje nakon tako teškog poraza...

"Prihvatio sam činjenicu da sam upropastio, ali pokušavam ne razmišljati toliko o tome. Pokušavam ići dalje. Ostatak života mi je sjajan, sve ostalo mi ide vrlo dobro", zaključio je Askren.

35-godišnji Amerikanacu profesionalnoj karijeri ima 19 pobjeda i samo jedan jedini poraz. U karijeri je pobjeđivao imena kao što su Douglas Lima, Jay Hieron ili Andrey Koreshkov.

Linker
23. travanj 2024 09:00