UFC

'Big' John McCarthy bodovao kontroverzni meč Adesanya vs. Romero: 'Nije to bila dobra borba...!'

 Harry How/Getty Images/AFP
Osim što je razočarao borilačku javnost, glavni dvoboj UFC-a 248 između Israela Adesanye i Yoela Romera je podijelio fanove radi još jedne suspektne sudačke odluke. U konačnici su, nakon pet rundi gotovo nikakve akcije, suci jednoglasno pobjedu dali aktualnom prvaku. Mnogi smatraju da je Romero bio taj koji je zaslužio pobjedu...

Što na sve kaže danas TV komentator, a nekoć najpoznatiji MMA sudac svijeta "Big" John McCarthy? On vjeruje da su suci ispravno odlučili, iako i sam kaže da je bilo tako malo akcije da su imali izuzetno težak posao.

"Mislim da se prva runda trebala bodovati s 10-10. Razlog je taj što, iako je Romero pogodio onaj snažan udarac, zapravo niti jedan od njih nije zaslužio pobijediti u toj rundi. Problem za bodovanje je obično kada ti borci ne daju ništa. A oni sucima nisu ništa dali da bi mogli bodovati", smatra McCarthy i nastavlja:

"Da u prvoj rundi je Romero pogodio onaj snažan udarac radi kojeg je Adesanya treptao. Vjerojatno radi toga što mu je članak rukavice ušao u oko. Je li to bio udarac koji je uzdrmao Adesanyu? Ne, nije ga uzdrmao, ali on je na njega reagirao. Stoga se može reći da je imao efekt na njega. Tako da je bilo za očekivati da je Romero pobijedio u toj prvoj rundi. I zato je runda otišla njemu."

Slavni bivši sudac je nastavio analizirati i sve ostale runde, iako i za njih kaže da nisu ponudile gotovo ništa.

"Ako pogledate sve ostale runde, onda bi Yoel vjerojatno trebao zaslužiti i drugu. Ali možda netko može dati tu rundu i Adesanyi radi udaraca nogama. Romeru stoga prve dvije, ali sve ostale tri treba dati Adesanyi. Razlog je taj što Yoel jednostavno nije imao strasti kako bi išao naprijed i osvojio tu titulu. Ne kažem da je Adesanya odradio odličan posao, ali je napravio ono što je trebao. Izmasakrirao mu je nogu, pogledajte je na što liči, a Yoel će neko vrijeme jako teško hodati. To je bila jedina istinska šteta u čitavom dvoboju. Sve zajedno to nije bila dobra borba", zaključuje "Big" John.

Gotovo identično su meč bodovali i suci pored kaveza. Dvojica su prve dvije runde dali Romeru, a preostale tri Adesanyi (49-48), dok je treći sudac prvu dao izazivaču, a sve ostale prvaku (49-46). Slažete li se s takvim bodovanjem?

Linker
19. travanj 2024 18:04