UFC

Bisping: Amanda Nunes bi pobijedila Henrya Cejuda!

Henry Cejudo i Amanda Nunes
 Ilustracija
UFC prvak Henry Cejudo (15-2) već sada sebe smatra najboljim borcem u povijesti slobodne borbe. S dvije krune u dvije razičite UFC divizije i olimpijskim zlatom u hrvanju mnogi će mu dati za pravo da razmišlja u tom smijeru. Ipak, jedan drugi UFC velikan Michael Bisping ne bi novac stavio na njega niti u meču protiv ženske prvakinje Amande Nunes (18-4).

Britanac vjeruje da bi ga dvostruka UFC prvakinja nadjačala i pobijedila u međusobnom dvoboju.

"Sviđa mi se ta ideja. Gledajte, ja nisam za to da se muškarac bori protiv žene ili da neka žena prebije nekog muškarca. Volio bih ipak vidjeti njega u meču protiv Amande Nunes. Iskreno bih to volio vidjeti...", započeo je Bisping u svom popularnom podcastu "Believe You Me".

Bivši prvak koji je sada u mirovini smatra da Meksikanac s američkom putovnicom ne bi bio dobra oklada u tom slučaju...

"Mislim da bih ipak stavio svoj novac na Numes u tom meču. Henry Cejudo je vrlo nizak, Nunes je znatno viša od njega. Ne kažem da je debela, ona je krupna sportašica. Ona je vrlo velika borkinja i viša je od Henrya Cejuda (163 cm vs 173 cm). I uz sve to ima strašnu moć u svojim šakama", objašnjava Bisping zašto je po njemu Brazilka favorit i nastavlja:

"Vidio sam Cyborg kako sparira s muškarcima i kako protiv njih dominira. Vidio sam kako Cyborg 'grappla' s muškarcima u dvorani i kako ih uništava. A vidio sam kako Amanda ulazi u Octagon i jednom kada dobro pogodi Cyborg u lice, uspije ju izravnati na podu."

Nunes je, naime, Bispingovu bivši klupsku kolegicu Cris Cyborg svladala prekidom u prvoj rundi u prosincu prošle godine na UFC-u 232. Nakon toga je nastavila niz pobjeda protiv bivših prvakinja kada je prekidom pobijedila i Holly Holm prije samo nekoliko dana na UFC-u 239.

Linker
20. travanj 2024 00:10