UFC

Bisping opisao dramu nakon posljednjeg meča u karijeri: 'Počeo sam paničariti, mislio sam da ću oslijepiti...'

Michael Bisping
 Xia lei / Imaginechina / Imaginechina via AFP
Michael Bisping otkrio je kako i dan danas žali što je prihvatio meč s Kelvinom Gastelumom...

Bivši UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji umirovio se nakon dva poraza u nizu, a onaj posljednji nanio mu je Kelvin Gastelum na priredbi koja se u Šangaju održala 25. studenog 2017. godine.

Točno tri tjedna nakon što je izgubio titulu u meču s Georgesom St-Pierreom, Bisping je odlučio uskočiti kao zamjena za suspendiranog Andersona Silvu. Pokazao se to kao pogrešan potez budući da je britanski veteran teško nokautiran u prvoj rundi meča, a posljedice borbe s Gastelumom mogle su biti katastrofalne jer je umalo oslijepio i na drugo oko.

"Borio sam se s Georgesom St-Pierreom, izgubio taj meč, a on je znao da sam slijep na jedno oko i upravo je to ciljao. Onda sam odletio u Šangaj na meč s Gastelumom, tamo sam stradao, zaključio kako sam imao dobru karijeru i da je to to", prepričava Bisping u razgovoru za Submission Radio.

Michael je potom otišao na 'after-party' gdje je primijetio probleme i u drugom oku.

"Svaki puta kada bih pogledao u jednom smjeru, vidio bih bljesak. Nije mi bilo jasno što se događa. Pokušam ponovno - i opet ista stvar. Svaki put kada bih pogledao nalijevo, vidio bih taj bljesak. Počeo sam paničariti... Nisam mogao vjerovati što se događa, mislio sam da mi je stradala mrežnica u dobrom oku. Preplavile su me emocije i to u noćnom klubu. Popio sam nekoliko pića i pomislio da ću oslijepiti. Vraćao sam se potom u Los Angeles. Dug je to let... Odjednom se probudim, pogledam nalijevo i opet isti bljesak. Sra*e. Već sam zaboravio na to. Čim sa stigao zvao sam svog okulista."

Bivši prvak potom je posjetio je doktora, nabacio malo crnog humora, ali se i dobro zabrinuo nakon odgovora koji je uslijedio...

"Dao mi je nekakve kapi i rekao da neko vrijeme neću ništa vidjeti. Tada sam se našalio, i rekao - 'Možda je najbolje da se priviknem na takav pogled'. Doktor mi je poručio da se smirim, da još nismo do toga došli... Počeo sam ponovno paničariti. Kako to misli da još nismo došli do toga. Uglavnom, pokazalo se da sam imao odvajanje staklastog tijela", završio je Bisping svoju priču i zaključio kako je prihvaćanje borbe s Gastelumom bila velika pogreška, ali da je činio uslugu UFC-u. Uslugu koja ga je umalo koštala vida...

Linker
20. travanj 2024 18:39