UFC

Bisping žestoko po Jonesu i Werdumu: 'Varalice i cinkaroši, gore od toga ne ide'

Jones, Bisping i Werdum
 screenshot/YouTube
Michael Bisping vrlo je oštrim rječnikom prokomentirao Jona Jonesa i Fabricija Werduma. Zapravo, okrenuo se na njihove doping padove te situacije gdje su dobili ublaženje kazne, vjerojatno kao rezultat suradnje s istražiteljima. Zbog toga ih je Bisping nazvao najgorom mogućom sortom.

Bivši UFC-ov prvak se te teme prihvatio tijekom svog "Believe You Me" podcasta. Govorilo se o USADA-inoj praksi da borcima koji su pali na doping umanji suspenziju, pod uvjetom da prijave neke druge korisnike za koje znaju. Kao najpoznatiji primjer toga, iako isto službeno nije potvrđeno, ističe se UFC-ov prvak poluteške kategorije, Jon Jones. Njemu je krajem 2017. godine, umjesto očekivane četverogodišnje suspenzije, izreknuta ona u trajanju od godinu i pol. USADA je kao razlog toga navela to što je Jones svojom suradnjom pomogao USADA-i u borbi protiv korištenja nedozvoljenih sredstava.

Fanovi i mediji su to odmah kategorizirali kao "drukanje" odnosno "cinkanje", a takvog mišljenja je i Bisping, koji smatra da Jones nije mogao napraviti ništa gore od toga.

"To je dvostruka sramota za njega. Kao prvo, varao je, uzeo je steroide. On je j**eni šupak i govno od osobe. Varalica. Koristio je to i uhvaćen je na djelu. Nakon toga je odlučio otkucati neke ljude da bi njemu kazna bila umanjena", rekao je Bisping.

Sjetio se Bisping još jednog slučaja za koji vjeruje da ima istu priču. Radi se o Fabriciju Werdumu, koji je trebao pauzirati do iduće godine, ali onda je njegova kazna odjednom smanjena i borit će se u subotu na UFC 249 priredbi.

"To je nešto najgore. Najgore od svega što može napraviti. Kao i Werdum. Žao mi je Fabricio, ali mislim da si napravio nešto govnarski", rekao je Bisping.

Voljeli ga ili ne, Michael Bisping se upravo na gore spomenutom polju itekako iskazao. Nikad u cijeloj karijeri nije imao problema s nedozvoljenim sredstvima, a tijekom 12 godina u UFC-u i ukupno 29 borbi, niti jednom nije došao pretežak na vaganje. Kao nagrada, na samom kraju karijere došla mu je titula UFC prvaka.

Linker
16. travanj 2024 02:20