UFC

Bivša dvostruka UFC izazivačica dobila otkaz jer nitko nije bio zainteresiran boriti se protiv nje

Liz Carmouche
 Instagram
Fanove i medije, a ponajviše nju samu, poprilično je iznenadio otkaz koji je UFC uručio bivšoj dvostrukoj izazivačici, Liz Carmouche. No, još zanimljivije zvuči razlog koji joj je iznesen. Naime, UFC ju je otpustio jer nije mogao ispuniti njene zahtjeve za brojem nastupa, budući da niti jedna borkinja nije bila zainteresirana za okršaj s njom.

Carmouche je otkaz dobila dok se nalazila na promotivnoj turneji UFC-a u Ministarstvu obrane. Kaže kako se nalazila u automobilu s nekim drugim borcima, kad je dobila poziv od svog menadžmenta. Odmah je znala da nešto nije u redu, ali po saznanju toga što se dogodilo je ipak nastavila sa svojim obavezama do kraja. Na kraju se morala pomiriti s tim što se dogodilo. No, sve je to šokiralo, posebno jer nikad u UFC povijesti nije se dogodio slučaj da je izazivač otpušten odmah nakon napada na titulu.

Nešto više o tome Liz je ispričala tijekom svog gostovanja u showu Ariela Helwanija na ESPN-u. Tamo je objasnila što se dogodilo i koja je pozadina cijele situacije.

"Kroz ovih par godina u promociji, imala sam puno problema pri ugovaranju borbi. Ne zbog ozljeda, nedostatka vremena za pripreme ili nečega sličnog tome. Jednostavno zbog toga što su protivnice odbijale borbu protiv mene kad im je ponuđena. Ja imam namjeru boriti se četiri puta godišnje, u najboljem slučaju tri. Zapravo, želim se boriti maksimalno koliko mogu. A konstantno smo dobivali informacije kako su me protivnice odbile, ispričala je Liz, koja je posljednje četiri borbe odradila u muha kategorije. Tamo je ujedno bila i posljednja izazivačica, ali nije mogla preko Valentine Ševčenko do trona.

"Postoji još jedan vrlo važan razlog. Oni pokušavaju izgraditi diviziju, a sve djevojke koje su doveli sam bila sposobna pobijediti. To im nije davalo priliku da izgrade diviziju onako kako žele. Tako su mi dali otkaz da bi nastavili graditi diviziju kako žele, a da ja mogu dobiti priliku ostvariti svoj željeni broj nastupa negdje drugdje", objasnila je svoje razmišljanje.

Sve se čini kako će Liz, koja je osim navedenog bila i sudionica prve ženske borbe u UFC povijesti, potpisati ugovor s Bellatorom. Ova vrsna grapplerica u karijeri ima omjer od 13 pobjeda i sedam poraza, dok je u UFC-u na po pet pobjeda i poraza. 35 joj je godina, no nedavno je izjavila kako se i dalje osjeća u jednakoj formi kao prije deset godina te da se još dugo vidi u sportu. To ipak neće biti kroz nastupe u Octagonu.

Linker
20. travanj 2024 01:43