UFC

Bivši FFC prvak iznenađujuće dobio još jednu priliku u UFC-u

Marcin Prachnio
 screenshot
UFC 257 program pojačala je borba poluteške kategorije između Marcina Prachnija i Khalila Rountreeja

Iako je do UFC 257 priredbe, koju će 23. siječnja predvoditi Conor McGregor i Dustin Poirier, ostalo manje od šest tjedana, borilački program iste tek je u nastanku. Tako je svakako vrijedna spomena jedna danas ugovorena borba, budući da ćemo u njoj gledati jednog domaćoj publici vrlo poznatog borca.

Riječ je o Poljaku Marcinu Prachniju, bivšem prvaku FFC promocije, a njegov nastup zapravo će mnoge iznenaditi. Naime, nakon što je u prva tri UFC nastupa svaki put poražen nokautom u prvoj rundi, rijetko tko je sumnjao da će mu promocija pružiti još jednu priliku. No, upravo to se dogodilo i priliku izboriti ostanak u UFC-u imat će na velikoj priredbi kojom promocija namjerava spektakularno otvoriti 2021. godinu.

Prachnija će na spomenutoj priredbi čekati borba protiv Khalila Rountreeja Jr. Riječ je o borcu koji je nakon poraza od Iona Cutelabe, koji je doživio u rujnu prošle godine, najavio kako će se nakon iduće borbe umiroviti. Tu borbu trebao je odraditi protiv Sama Alveya u ožujku, no ista je zbog pandemije otkazana. Onda se u listopadu dogodio veliki preokret nakon što je Rountree objavio kako odustaje od mirovine te kako je čak potpisao novi ugovor s promocijom. U Octagonu je do sada upisao po četiri pobjede i poraza, a najveći uspjeh svakako mu je trijumf nokautom nad Gokhanom Sakijem.

Što se tiče Prachnia, on je u UFC došao sa sjanim preporukama, odnosno s nizom od četiri pobjede ostvarene u borilištu ONE promocije. No, malo je reći da se u Octagonu nije snašao. Redom je gubio nokautom u prvoj rundi od Alveya, Magomeda Ankalaeva i Mikea Rodrigueza. Ako mu se isto dogodi i protiv Alveya, doći će do neslavnog rekorda od četiri poraza nokautom u prvoj rundi u nizu. Ne moramo dodatno napominjati kako se u povijesti modernog UFC-a to nije dogodilo niti jednom borcu.

Osim spomenute glavne borbe te ovog okršaja, vrijedi spomenuti još neke borbe za sada sigurne za 23. siječnja. Umar Nurmagomedov trebao bi se boriti protiv Sergeja Morozova, na Fight Island se vraća Amanda Ribas koja će se boriti protiv Marine Rodriguez, a vrijedne spomenuta su i borbe Nasrata Haqparasta protiv Armana Tsarukyana, Shanea Burgosa protiv Hakeema Dawodua i Brada Tavaresa protiv Antonija Carlosa Juniora.

Linker
19. travanj 2024 03:58