UFC

Bivši sudionik Ultimate Fightera i poznati trener pritvoren zbog silovanja

Holly Holm s timom
 screenshot
Prema svjedočanstvu žrtve, Rafael De Freitas ju je drogirao pa seksualno iskoristio

Rafael de Freitas 37-godišnji je bivši MMA borac i jedan od najpoznatijih BJJ instruktora u New Mexicu, a od prošlog mjeseca se nalazi u pritvoru u Albuquerqueu. Optužen je za težak prekršaj silovanja.

Freitas je inače poznat kao instruktor u glasovitoj Jackson Winkeljohn dvorani te je vrlo često bio u kutu poznatih boraca. Posljednji takav primjer vidjeli smo kod borbe Holly Holm protiv Irene Aldane, kad se Freitas na kraju i fotografirao s timom, a na Fight Islandu je bio taj cijeli tjedan. Ipak, nedugo nakon što se pojavila ova vijest, njegovo ime više se nije nalazilo na web stranicama dvorane, a njihov glasnogovornik izjavio je kako Freitas nikad nije službeno bio zaposlenik dvorane. Osim rada u dvorani, on se bavio i privatnim instrukcijama te je osoba koja ga je optužila za silovanje jedna od njegovih polaznica.

Srećom po žrtvu, ona posjeduje sigurnosnu kameru u svojoj sobi, koja je snimila cijeli incident, radi čega je Freitas odmah priveden te će se iza rešetaka nalaziti sve do početka suđenja, a očito i još neko dulje vrijeme nakon njega.

Žrtva je u optužnici, koja datira na 17. studenog, otkrila sve detalje onoga što se dogodilo deset dana ranije. Riječ je o osobi koja je njegova polaznica bila već par godina. Rekla je kako je Freitas često znao flertovati s njom i nekim drugim polaznicama, ali da nikad nije bilo nikakvih odnosa ili veze osim one na relaciji trenera i polaznice.

Tog dana nakon treninga joj je Freitas trebao izmasirati noge, budući da je imala problema s grčevima, ali je prije toga odlučila popiti pola čaše vine, nakon čega je doručkovala uz čašu soka od naranče. Otišla se nakon toga istuširati te ju je Freitas po povratku dočekao s novom čašom soka. Otkrila je kako je tom soku dodala viskija i đumbira, nakon čega je legla na stol za masažu. Dok joj je Freitas masirao noge, naglo joj se prispavalo, nakon čega je izgubila svijest te se gola probudila par sati kasnije, a Freitas je za to vrijeme već napustio njen dom.

Istražitelji su otkrili kako se na snimci može primijetiti Freitasov pokret ruke, kojim se otkriva ubacivanje nečega u žrtvino piće, a također su vidjeli i postupke seksualnog čina dok je žrtva bila bez svijesti. Višestruki osvajač raznih BJJ natjecanja tako nije dobio priliku braniti se sa slobode te da gotovo sigurno čeka više godine u zatvoru.

Freitas je u MMA karijeri upisao šest pobjeda i jedan poraz, a bio je sudionik 18. sezone Ultimate Fightera. Nedugo nakon neuspjeha u showu završio je aktivnu borilačku karijeru.

Linker
14. travanj 2024 20:02