UFC

Bivši UFC izazivač unatoč tri poraza u nizu dobio bolji novi ugovor i veću plaću

Tim Elliot
 screenshot
Da je ipak moguće u UFC-u doći do boljeg ugovora i većih primanja, dokazuje primljer Tima Elliota

Bivši izazivač za titulu muha kategorije, 33-godišnji Tim Elliot (15-11-1, 4-9 UFC), sutra bi trebao odraditi svoju treću ovogodišnju borbu u Octagonu. Na Fight Islandu čeka ga Ryan Benoit, a ta borba prva je na njegovom novom ugovoru. Ugovoru kojeg je dobio unatoč tri poraza u nizu te omjeru 2-5 tijekom odrađivanje prethodnog ugovora. No, zanimljivo je kako Elliot kaže da će novim ugovorom zarađivati više nego do sada. Dakle, u situaciji gdje mnogi strahuju od otkaza iz promocije, on je dobio poboljšanje uvjeta. Zašto i kako to, najbolje je objasnio on sam.

"Dobio sam ugovor na četiri borbe jer UFC zna da nije sve stvar pobjeda i poraza. Biti UFC borac puno znači. No, oni trenutno imaju tipova koji izlaze, upadaju u probleme pijani te dolaze preteški na vaganje. Ako potpišu nekoga novog, nikad ne mogu znati kako će se on ponašati i uklapa li se u promociju. Za mene znaju da neću stvarati nikakve probleme i da ću uvijek sve odraditi kao profesionalac", rekao je Elliot u razgovoru za MMA Junkie, nastavivši:

"Pobijedio ili izgubio, oni znaju da ću uvijek odraditi ono što od mene očekuju. Nedavno sam ugušen u drugoj rundi, a oni su me nagradili s 50 tisuća dolara bonusa. Ja sam njihov čovjek i znaju što će od mene uvijek dobiti te im neću stvoriti nikakve brige. Jednostavan sam za odrađivati posao, a ovo je upravo to, posao. Potrebno je biti dobar biznismen, a ja sam to shvatio."

Za svoje prethodne borbe Elliot je bio na honoraru od 31 tisuću dolara uz dodatak jednakog tolikog iznosa kao bonus za pobjedu. Najveći honorar karijere dobio je za borbu protiv Demetriousa Johnsona, koju je izborio kao pobjednik 24. sezone Ultimate Fightera. Tim putem zaradio je ček od sto tisuća dolara, a čak je bio i blizu pobjedi, budući da je u zahvatom u prvoj rundi doveo prvaka u velike probleme. Johnson se ipak na šampionski način izvukao te je do kraja borbe dominirao i uzeo pobjedu sudačkom odlukom.

Linker
20. travanj 2024 02:10