UFC

Bivši UFC-ov izazivač seli se u tešku kategoriju za meč s Benom Rothwellom!

Ben Rothwell
 YASUYOSHI CHIBA / AFP
Polako se počinju slagati popisi borbi i za preostale najavljene UFC-ove priredbe, a sada je u javnost procurio i još jedan meč koji bismo trebali gledati 13. svibnja na Floridi (Jacksonville).

Ugledni borilački portal MMA Junkie preko svojih je izvora potvrdio da nas na spomenuti datum čeka okršaj Bena Rothwella (37-12) i Ovincea Saint Preuxa (24-13), bivšeg izazivača za privremeni pojas iz poluteške koji se sada odlučio preseliti u 'kraljevsku' kategoriju.

Priredba zakazana za 13. svibnja druga je u nizu koju će UFC organizirati u svega sedam dana. Spektakularni program najjače svjetske MMA promocije, podsjetimo, kreće 9. svibnja s velikim UFC-om 249, a nastavlja se 13. i 16. s eventima koji još uvijek nemaju službeni naziv.

Do meča Saint Preuxa i Rothwella došlo je nedugo nakon što je Ovince ostao bez protivnika jer Ionu Cutelabi nije omogućen ulazak u SAD.

OSP je posljednji put nastupio u rujnu 2019. kada je svojim omiljenim zahvatom (Von Flue choke) ugušio Michala Oleksiejczuka. Bila je to njegova 24. profesionalna pobjeda i meč kojim je prekinuo niz od dva poraza. Spomenimo i kako je Saint Preux prije četiri godine imao priliku osvojiti privremeni pojas u poluteškoj kategoriji, ali ga je u najvećem meču njegove karijere jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Jon Jones.

S druge strane, Benu Rothwellu će ovo biti 50. profesionalni meč i prvi nastup otkako je u prosincu prošle godine nokautirao Stefana Struvea.

Važno je istaknuti i da je do ovog dvoboja došlo nedugo nakon što se saznalo da Ionu Cutelabi, koji se inače trebao boriti s OSP-om, nije omogućen ulazak u SAD.

Linker
25. travanj 2024 07:52