UFC

Bizarno: Otkriveno da je Diaza suplement koji sam proizvodi koštao doping pada!

Nate Diaz
 Screensthot (YouTube)
Jedna od najšokantnijih vijesti u godini iza nas je zasigurno bila i ona da je Nate Diaz pao na doping testu. Milijuni njegovih fanova su ostali u nevjerici nakon te informacije s obzirom da je Diaz jedan od onih MMA boraca za koje se neosporno vjerovalo da su čisti. Na koncu se pokazalo da se radilo o lažnoj uzbuni i Diaz je nastupio protiv Jorgea Masvidala u dogovorenom meču.

Ovih dana su se u američkim medijima pojavile informacije o tome što se točno dogodilo u studenom i zašto je Diaz najprije označen kao potencijalni prijestupnik, a onda ekspresno aboliran. Podsjetimo kako su u njegovom tijelu pronađeni tragovi zabranjenih androgenih modulatora da bi kasnije bilo potvrđeno da se radilo o kontaminaciji, a ne namjernoj zlouporabi.

Nevjerojatne informacije navode da je sam Diaz odgovoran za potencijalno šokantan scenarij u kojem se našao. I to zato što je konzumirao proizvod koji je on sam stavio na tržište. Naime, Diaz je vlasnik kompanije "Game Up", a upravo ona proizvodi biljne suplemente pod brendom "Plant Man", koji su ga koštali pada na doping testu.

USADA je, naime, u suplementima pronašla zabranjene supstance lgd-4033 (androgeni modulator), ostarine (androgeni modulator) i methasterone (anabolički steroid). Nije poznato kolika je količina pronađenih supstanci, no proizvodi su nakon otkrića stavljeni na listu "visokorizičnih supstanci USADA-e", a upravo je to i način na koji su novinari došli do informacija i konačnog epiloga.

Dobra vijest za Diaza je bila ta što je vrlo brzo mogao dokazati svoju nevinost pa je meč protiv Masvidala ipak održan, no nevjerojatna je činjenica da su upravo Diaz i njegovi kontaminirani suplementi bili potencijalan razlog suspenzije i velikih problema za samog borca.

USADA, UFC i Diaz se nikada jasno i javno nisu očitovali o razlozima "lažne uzbune", no sada kada su Diazovi suplementi uvršteni na USADA-in popis, sve je jasno kao dan.


Linker
19. travanj 2024 02:38