UFC

B.J. Penn se još jednom vraća, ugovorio borbu protiv bivšeg trening partnera

B.J. Penn
Iako je u svojoj posljednjoj borbi doživio sedmi poraz u nizu, B.J. Penn nema namjeru stati. Već je ugovorio iduću UFC borbu, a ovog puta to će biti protiv bivšeg trening partnera s kojim nije ostao u najboljim odnosi. U pitanju je još jedan UFC veteran, Nik Lentz.

Svojim svibanjskim porazom od Claya Guide, B.J. Penn (Penn (16-14-2, 12-13-2 UFC) postavio je rekord za najviše uzastopnih UFC poraza. Bio mu je to sedmi i očekivalo se kako bi 41-godišnji legendarni borac mogao napokon zaključati vrata svoje karijere. Ipak, već nakon borbe protiv Guide, kad je izjavio kako je zadovoljan svojim nastupom, moglo se pretpostaviti da će tražiti novu priliku. To je napravio, a UFC mu je odlučio izaći još jednom u susret.

Za razliku od borbe protiv Guide, s kojim je u jako dobrim prijateljskim odnosima, Penn će ovog puta ući u borbu uz jednu određenu dozu "zle krvi". Naime, borit će se protiv 34-godišnjeg Nika Lentza (30-10-2, 14-7-1 UFC). Njih dvojica nekoliko puta su zajedno trenirali dok su obojica radili s nutricionistom Mikeom Dolceom. Nakon poraza u svojoj trećoj borbi protiv Frankieja Edgara, Penn je za isti optužio Dolcea. Sve je završilo tako da je Lentz svog dotadašnjeg kolegu nazvao lošim gubitnikom, a na kraju mu je posvetio i pjesmicu koju je objavio na Instagramu. Penn mu je to zamjerio i od tada više nisu bili u dobrim odnosima.

Dana White je potvrdio kako je s Pennom dogovorio ovu borbu, a da je istu prihvatio i Lentz, no mjesto održavanja i datum još uvijek nisu određeni. Lentz će ući u borbu u puno boljoj formi od Penna. U posljednjoj je borbi poražen od Charlesa Oliveire, no prije toga je upisao dvije pobjede u nizu. Što se tiče Penna, on za pobjedu ne zna od 2010. godine i borbe u kojoj je nokautirao Matta Hughesa.

Linker
15. travanj 2024 02:56