UFC

Blachowicz: Ako pobijedim Jacarea, želim borbu protiv Jonesa

Jan Blachowicz
 Screenshot/Youtube
Jan Blachowicz nadao se da će konačno dobiti priliku boriti se za pojas poluteške kategorije kada mu je stigla ponuda za meč s Jacareom Souzom na noćašnjem UFC-u u Sao Paulu.

Poljski borac ostvario je pet pobjeda u posljednjih šest borbi u najjačoj MMA promociji i prometnuo se u potencijalnog izazivača. Uoči nastupa u Brazilu, Blachowicz je priznao da je s UFC-om već razgovarao o borbi protiv prvaka Jona Jonesa.

"Razgovarali smo s UFC-om o Jonesu, pokušali smo dogovoriti taj meč, ali nije se dogodio. Nešto je pošlo po zlu, i Dana White je govorio da želi tu borbu, ali nakon jednog dana su se predomislili i ponudili nam Jacarea", rekao je Blachowicz.

"Zadovoljstvo mi je boriti se protiv takve legende", pohvalio je svog protivnika, koji je nedavno napustio srednju kategoriju.

"Ne razmišljam o tome kako će se prilagoditi mojoj kategoriji, očekujem Jacarea u najopasnijem izdanju. To je za mene samo još jedan suparnik i moram odraditi svoj posao. Ako me uspije srušiti, bit ću spreman na njegov jiu-jitsu. I ja imam crni pojas. Ne bojim ga se. No, volio bih da odradimo borbu na nogama, da ga pokušam nokautirati", najavio je Poljak.

"MMA nije jiu-jitsu ni boks. MMA nije ni hrvanje. Vidjet ćemo. Pokušat ću doći do submissiona, ako završimo u parteru. Spreman sam za njegove trikove", dodao je Blachowicz.

Pobijedi li Jacarea u Sao Paulu, nekadašnji suparnik Igora Pokrajca očekuje borbu za titulu protiv Jona Jonesa, ali se time ne opterećuje.

"Nitko ne zna što će biti i što će Jones učiniti. Vjerujem da ću biti izazivač ako pobijedim Jacarea, ali nitko ne zna što je u Jonesovoj glavi. Moram čekati, vidjet ćemo".

Linker
27. travanj 2024 02:01