UFC

Blachowicz: Nokautirat ću Andersona aperkatom u drugoj rundi, a imam nešto i za Jonesa

Jan Blachowicz
 Screenshot/Youtube
Jan Blachowicz večeras će odraditi najvažniju borbu karijere. U revanšu protiv Coreyja Andersona ima priliku izboriti se za borbu za titulu protiv Jona Jonesa.

Meč Blachowicza i Andersona, koji predvodi UFC-ovu priredbu u Rio Ranchu ove subote, označen je kao borba za poziciju sljedećeg izazivača nakon što je aktualni prvak Jon Jones prošlog vikenda obranio pojas pobjedom protiv Dominicka Reyesa. Poljaku je ovo i prilika da osveti poraz od Andersona odlukom sudaca iz 2015. godine, prije nego što će se vratiti u Zagrebu pobjedom protiv Igora Pokrajca.

"Spreman sam na sve što može pokušati protiv mene. Borili smo se prije pet godina, ali ovo je potpuno drugačija borba. Nakon dvije minute sam tada bio iscrpljen, znam što je bilo pogrešno s mojim tijelom. Pretjerao sam s treninzima, ne znam kako sam preživio tri runde. Sada se osjećam dobro, ništa se nije dogodilo, u Rio Ranchu sam posljednja dva tjedna, nema "jet laga". Ovaj put ću ga nokautirati", najavio je Blachowicz uoči borbe.

U posljednjih sedam borbi Blachowicz ima šest pobjeda, jedini poraz upisao je protiv Thiaga Santosa prije godinu dana, a onda pobijedio dvaput zaredom protiv Lukea Rockholda i Ronalda Jacarea Souze prije tri mjeseca.

"Mislim da ću ga pobijediti u drugoj rundi, ali spreman sam za svih pet. Mislim da ću ga nokautirati desnim aperkatom ili nečime još gorim. Imam nešto za njega. Corey je boksač, ali nije dobar u parteru. Mislim da će me pokušati rušiti nakon tri, četiri minute. Spreman sam na sve, udarce, kickove, grappling. Možda ću ja njega srušiti", rekao je poljski borac.

Blachowicz je spreman izazvati i Jona Jonesa, za što bi mogao dobiti priliku u slučaju večerašnje pobjede.

"Ne želim sada pričati o Jonesu jer sam koncentriran na Coreya. Ali, imam nešto spremno za Jona Jonesa i znam da ga mogu pobijediti, bio bih prvi borac koji će ga zaustaviti. Ali najprije moram pobijediti Andersona", rekao je trenutno šestoplasirani UFC-ov poluteškaš. Iznad njega je upravo Anderson, ispod četvorke koju je Jones već svladao: Daniela Cormiera, Anthonyja Smitha, Thiaga Santosa i Dominicka Reyesa.

Linker
25. travanj 2024 19:30