UFC

Blagoi Ivanov: Dvije sam pobjede od borbe za titulu

Blagoi Ivanov i Khabib Nurmagomedov
 Instagram
Pred subotnju UFC 244 borbu protiv Derricka Lewisa, Blagoi Ivanov je prognozirao koliko je daleko od napada na titulu UFC prvaka teške kategorije, ali je isto tako otkrio na koji način Lewisa namjerava savladati.

Nakon što je u svom prošlogodišnjem UFC debi nastupu poražen od Juniora Dos Santosa, Blagoi Ivanov (18-2, 2-1 UFC) brzo se vratio na pobjednički put. Nije u borbama protiv Bena Rothwella i Taia Tuivase prezentirao ništa što bi oduševilo fanove niti što bi ostavilo neki jači dojam, no pobjede su tu, a na račun njih je došlo ugovaranje borbe protiv Derricka Lewisa. Otkrio je 33-godišnji Bugar u razgovoru za BJPenn.com kako je upravo to protivnik kojem se nadao.

"To je tip protiv kojeg sam se htio boriti odmah nakon posljednje borbe u kojoj sam pobijedio Taia Tuivasu. On je rangiran na petom mjestu i zbog toga je protivnik kakvog sam želio", otkrio je Blagoi, da bi onda bio upitan za komentar Lewisove snage i mogućnosti da u bilo kojem trenutku preokrene borbu na račun samo jednog trenutka nepažnje. Uostalom, to je najbolje osjetio jedan od samo dvojice boraca koji su Ivanova uspjeli savladati, Alexander Volkov.

"Nikad ne znaš, ne želim prognozirati. Ovo je teška kategorija i tu samo jedan udarac može odlučiti. Mislim kako sam u puno boljoj formi i izuzetno sam spreman. Respektiram njegovu snagu, no sumnjam da će mu koristiti protiv mene. Kondicijski sam bolji od njega i brži sam. Brzina i kickovi će presuditi ovu borbu, znam da ću pobijediti", ipak se odlučio na prognozu bugarski teškaš koji je prije UFC-a nastupao u Bellatoru i WSOF-u.

Došao je Ivanov u najveću svjetsku promociju s dosta jakim referencama pa je tako već u svom prvom nastupu predvodio Fight Night priredbu. Ipak, bilo je to prerano te je Junior Dos Santos u tom trenutku bio borac kojeg nije uspio ugroziti. Nakon toga je njegova UFC karijera krenula nekim prirodnim putem koji bi ga u skorije vrijeme mogao dovesti pred sam vrh.

"Mislim da mi nakon Derricka Lewisa treba samo još jedna pobjeda do napada na titulu prvaka. Fokusiran sam samo na Derricka i pobjedu u ovoj borbi, a onda ćemo vidjeti za dalje", izjavio je najbolji bugarski MMA borac. U slučaju pobjede teška će kategorija svakako imati novog "contendera", a takvi su u ovoj diviziji uvijek i više nego poželjni.

Borba Lewisa i Ivanova nalazi se na glavnom programu velikog UFC 244 eventa kojeg ovog vikenda predvode Nate Diaz i Jorge Masvidal.

Linker
24. travanj 2024 23:25