UFC

Blaydes: 'Trilogija će pripasti Miočiću, Cormier će ponoviti pogrešku koja će označiti njegov novi pad!'

Miočić vs. Cormier
 Youtube
Curtis Blaydes u pripremama je za veliki meč s Juniorom dos Santosom. 'Razor' će 25. siječnja na UFC-ovom Fight Nightu u Sjevernoj Karolini loviti treću uzastopnu pobjedu, ali i korak bliže borbi za titulu.

Iako je pred njim okršaj s popularnim 'JDS-om', Blaydes je jedan velik dio razgovora s MMA Fightingom posvetio Stipi Miočiću. Neka pitanja o aktualnom teškaškom prvaku bila su jednostavno neizbježna, što je i normalno s obzirom na Curtisove ciljeve koji obuhvaćaju borbu za pojas.

"Stipe je očito zainteresiran za boksački meč s Tysonom Furyjem. To je nešto što bi moglo njegovu trilogiju s Cormierom staviti na čekanje. Ja se ne zamaram previše time. Sve je to malo kaotično i s takvim stvarima morate naučiti živjeti", komentirao Miočićevu želju Blaydes.

"Ja zaista jako poštujem Stipu. Meni je jasno da on želi novac, a to je sjajna prilika da ga ugrabi. Razumijem to. On bi u MMA-u uništio Tysona. Borba je to oko koje bi se vrtio ogroman novac, a i PPV prodaja bila bi sjajna", dodao je 'Razor'.

Ovaj 28-godišnji Amerikanac danas svoje vještine brusi u Elevation Fight Teamu, a nekoć je trenirao i s Miočićem o kojem ima samo riječi hvale. Iako razumije što Stipe pokušava postići s Furyjem, Blaydes se ipak potajno nada da će prvak ostati maksimalno usredotočen na UFC karijeru i svoje obveze u tom svijetu.

"Poštujem ga i razumijem zašto želi novac, ali to istovremeno utječe i na vremenski okvir oko mojih planova. No nemam namjeru napadati Stipu zbog njegove želje, razumijem ga. S druge strane, ipak sam ja u jeku svoje karijere i pitam se koliko dugo moram čekati za napad na pojas? Koliko će se još takvih borbi, oko kojih se vrti samo lova, dogoditi prije nego što ja dobijem priliku?"

Učini li Miočić ono što bi se Blaydesu najviše sviđalo i posveti se odgovornostima u Octagonu, onda je jasno da bi prednost prije svih dobio 'DC'. Treći susret Stipe i bivšeg dvostrukog prvaka nešto je što i predsjednik UFC-a Dana White ima u svojim planovima te je, kako stvari stoje, borba i kojoj se Cormier najviše nada... Ako pitamo Curtisa, potencijalni treći okršaj i ukupna pobjeda u trilogiji trebala bi pripasti Miočiću, djelomično i zbog toga jer će, prema njemu, Cormier ponoviti pogrešku iz prošlog meča.

"Mislim da će Stipe ponovno pobijediti. Pogotovo sada kada je 1-1 u međusobnim susretima. Ako dođe do te borbe, runde će biti puno eksplozivnije. Obojica su već osjetili što drugi ima za ponuditi i ovoga puta neće biti toliko neodlučni. I dalje smatram da je Stipe bolji udarač i definitivno ima prednost u dosegu. Ali... puno će toga ovisiti i o 'DC-ju'. Ako on dođe s ciljem da se fokusira samo na hrvanje, onda bi i mogao pobijediti, no ipak mislim da on ima problem ega. On želi borbu na nogama sa Stipom i to će biti njegov novi pad. Definitivno bih volio vidjeti sebe u meču sa Stipom, ali sada sam fokusiran na JDS-a", u zaključku je iznio svoju prognozu ovaj elitni teškaš iza kojeg je trenutno uspješna karijera s 12 pobjeda, dva poraza i jednim 'no contestom' iz 15 nastupa. Podsjetimo, samo je Francis Ngannou pronašao rješenje za Curtisa. I to dvaput.

Linker
18. travanj 2024 15:29