UFC

'Borba McGregora i Edgara nema nikakvog smisla, neće se dogoditi'

Conor McGregor i Dana White
 screenshot/Youtube
Iako su Conor McGregor i Frankie Edgar izrazili želju za međusobnom borbom te su čak i otkrili kakvi bi im bili uvjeti, predsjednik UFC-a Dana White za tu borbu nije zainteresiran. Otkrio je kako za oba borca već ima planove.

Dana White odlučio je sjesti s novinarima Boston Heralda te porazgovarati o nekim trenutno aktualnim temama. Među aktualnijima svakako je ona o povratku Conora McGregora, a čini se kako je Irac zamislio Frankieja Edgara kao savršenog protivnika za povratničku borbu. Pokušao je iskoristiti jučerašnji Edgarov rođendan da bi pokrenuo tu priču.

"Sretan rođendan Frankie, vidimo se u prosincu", napisao je McGregor na Twitteru, da bi nakon Edgarovog pristanka još dodao: "Evo Dana, riješi ovo i daj moju zaradu u dobrotvorne svrhe. Hitnim službama."

Dobio se dojam kako se čeka samo pristanak Dane Whitea i UFC-a, odnosno ulazak u pregovore oko detalja. Ali, tu su ambicije o organizaciji te borbe udarile u zid.

"Borba Conora i Frankieja neće se dogoditi. Frankie je trenutno dvije kategorije ispod Conora. Edgar je u dobroj poziciji, trebao se boriti protiv Aljamaina Sterlinga, ali Sterling se ozlijedio. Frankie dolazi kraju svoje karijere i pokušava se još jednom uspeti do borbe za titulu. Prihvatiti borbu protiv Conora nema nikakvog smisla za njega", rekao je White, da bi još samo kratko otkrio nešto o povratku McGregora.

"Conor će se boriti iduće godine", samo je kratko najavio.

U sportskom smislu, borba protiv McGregora uistinu nema smisla za Edgara. No, kako je i sam Dana White rekao, bliži mu se kraj karijere. U takvom slučaju uvijek je cilj uzeti što je veći novac moguće. A ništa u tom smjeru nije isplativije od borbe protiv Irca.

Svakako vrijedi spomenuti i kako je Edgar bio protivnik kojeg je McGregor uspješno izbjegavao pri svom usponu na vrh perolake kategorije. Mnogi su vjerovali kako mu je stilski zapravo noćna mora, a Conor ga je rijetko i spominjao. No, čini se kako trenutno upravo u njemu vidi priliku za najbezbolniji povratak. Jer činjenica je kako Frankie više nije blizu svojim starim izdanjima.

Linker
25. travanj 2024 22:31