UFC

Borba Poiriera i Hookera ponovno pred ugovaranjem

Dustin Poirier i Dan Hooker
 Youtube|Instagram
Nakon što se njihova prvobitno dogovorena borba nije uspjela ostvariti, Dustin Poirier i Dan Hooker trebali bi dobiti novi datum. Zapravo, sve je već dogovoreno osim par sitnica, nakon čega bi njihova borba trebala predvoditi Fight Night planiran za 27. lipnja.

31-godišnji Dustin Poirier (25-6, 17-5 UFC) i godinu dana mlađi Dan Hooker (20-8, 10-4 UFC) trebali su predvoditi Fight Night u San Diegu, 16. svibnja, no na kraju su postali jedni od mnogih boraca čiji su nastupi otkazani slijedom pandemije koronavirusa. Ipak, njihova borba bi se ipak trebala održati s kasnijim datumom, što je apsolutno opravdana odluka, budući da se tu radi o sjajnom uparivanju i realno najsmislenijoj borbi za obojicu.

Kako stvari stoje, trebali bi predvoditi priredbu planiranu za 27. lipnja, a ona bi se prema trenutnim planovima trebala održati u UFC-ovom APEX kompleksu u Las Vegasu. Ipak, kako Hooker još uvijek nije siguran hoće li moći doputovati s Novog Zelanda, borbu još nije moguće i službeno potvrditi. Ako se ti uvjeti ne osiguraju, ista će biti prebačena na jednu od srpanjskih priredbi koje će se održati na otoku.

Poirieru će to biti prvi nastup nakon rujna prošle godine i poraza od Khabiba Nurmagomedova, koji mu je u tom trenutku jako teško pao. Tim putem mu je prekinut i niz od pet uzastopnih pobjeda.

Unutar sjajnog niza je i Hooker, sa sedam pobjeda u posljednjih osam nastupa. Posljednji put je nastupio u veljači, kad je savladao Paula Feldera. Bila je to jedna od najboljih dosadašnjih borbi u 2020. godini, a pobjedu je upisao podijeljenom odlukom sudaca nakon pet rundi bespoštednog rata.

Linker
20. travanj 2024 14:53