UFC

Brazilci otkrili bombu: Cejudo brani titulu protiv Alda na velikoj UFC 250 priredbi!

Henry Cejudo i Jose Aldo
 Instagram
Vodeći brazilski borilački medij, Combate, otkrio je danas informaciju kako bi se UFC 250 priredba trebala održati 9. svibnja u Sao Paulu te kako bi glavna borba trebala donijeti okršaj za titulu bantam kategorije između Henryja Cejuda i Josea Alda.

Iako američki mediji ovo još uvijek nisu u potpunosti prenijeli, kao što niti UFC još uvijek nije objavio niti datum te mjesto održavanja svoje 250. PPV priredbe, Combate je mediji koji gotovo nikad ne izlazi s neprovjerenim informacijama. Tako da možemo biti sigurni u to kako ova informacija itekako ima temelje. Ako ova borba još i nije potvrđena, ne bi trebalo biti sumnje da se na tome radi ili da su pregovori u tijeku.

U tom slučaju UFC bi ispunio želju Cejuda koji je poželio svoju prvu obranu titule bantam kategorije odraditi protiv Alda. Legendarni Brazilac debitirao je u bantam kategoriji na UFC 245 priredbi, gdje je podijeljenom odlukom izgubio od prethodnog Cejudovog protivnika, Marlona Moraes. Dana White je odmah po završetku priredbe izjavio kako je dobio poruku od Cejuda koji mu je rekao da je po njemu Aldo pobjednik te da želi njega kao svog idućeg izazivača. Čini se da je UFC prihvatio želju svog donedavno dvostrukog prvaka. Naime, Cejudu je oduzet pojas muha kategorije koji više nema namjeru braniti.

Što se tiče Alda, on ovim putem postaje prvi izazivač u UFC povijesti s negativnim rezimeom u kategoriji unutar koje napada pojas. Bilo je slučajeva gdje je netko napadao pojas u svojoj prvoj borbi unutar kategorije (Conor McGregor, Frankie Edgar), ali još nikad nije borac s 0-1 dobio priliku boriti se za pojas. No, nakon što je UFC potvrdio kako će takvu priliku dati Yoelu Romeru unatoč dva poraza u nizu, ne treba čuditi niti da su je dali jednom od najvećih boraca u povijesti. Njemu u prilog svakako ide činjenica i da su ga fanovi te mediji u većini također vidjeli kao pobjednika borbe protiv Moraesa. Oni kojima se ovako nešto neće svidjeti su ostali borci iz vrha kategorije, poput Coryja Sandhagena i Petra Yana koji imaju 5-0 i 6-0 u UFC-u te Aljamaina Sterlinga koji je slavio u posljednje četiri borbe te u šest od posljednjih sedam.

Ova informacija iznenadit će i fanove koji su posljednjih tjedana po forumima željno iščekivali datum UFC 250 priredbe. Zbog okrugle brojke pretpostavljalo se da bi se mogla održati u Las Vegasu uz nekoliko borbi za titulu, među kojima se spominjala treća borba između Stipe Miočića i Daniela Cormiera. Ako se gore potvrđena informacija potvrdi točnom, to će samo potvrditi ono što je nedavno izjavio Daniel Cormier, odnosno kako treća borba teškaških velikana nije moguća prije ljeta ove godine.

Linker
20. travanj 2024 02:09