UFC

Brazilska ljepotica pala i na 'uzorku B', ništa od debija za UFC

Melissa Gatto
 Instagram
Loše se piše neporaženoj brazilskoj mma borkinji Melissi Gatto, koja je potpisala ugovor s UFC-om, ali ga nikada nije uspjela konzumirati. Nakon što je pala na doping testu, a javnost je obznanila kako je to razlog radi kojeg nije nastupila u dva najavljenja navrata, rezultat testa je potvrđen i na uzorku B.

Gatto se planirala, baš kao i mnogi prije nje, braniti teorijom da je nedozvoljenu supstancu u sustav unijela kroz kontaminirane suplemente. Neki su uspjeli u svom naumu i dobili su kraće suspenzije, a drugi, poput recimo bivšeg UFC prvaka Fabricija Werduma, će morati odslužiti pune suspenzije.

"Vjerujem da je jedan od naših suplemenata bio kontaminiran. Moj tim i ja radimo zajedno kako bi riješili ovu situaciju što je prije moguće. Voljela bih se vratiti u akciju što prije i baviti se onime što volim", rekla je prije par dana.

No, sada kada je i uzorak B potvrdio da je uzela zabranjeni diuretik "furosemide", Gatto je promijenila priču. U razgovoru za MMAFighting je kratko izjavila kako očekuje da bi mogla dobiti jednogodišnju suspenziju od stranje USADA-e.

Čini se kako će njezin UFC debi malo pričekati, ako će se ikada i dogoditi. Neporažena UFC-ovka (6-0) je trebala odraditi svoj debi u elitnoj promociji protiv Talite Bernardo na UFC-u 237, koji je bio zakazan za 11. svibanj. Za sada nema nikakvog službenog stava UFC-a oko ovog slučaja.

Linker
25. travanj 2024 07:08