UFC

Burns napravio ogroman skok na prvo mjesto ljestvice izazivača!

Burns vs. Woodley
 screenshot
Pobjedom protiv Tyrona Woodleya, Gilbert Burns napravio je ogroman skok na ljestvici velter kategorije, gdje se sada nalazi na prvom mjestu. To znači kako je dominantnim nastupom preskočio sve ostale potencijale izazivače poput Colbyja Covingtona i Jorgea Masvidala.

Po nekom nepisanom pravilu, pobjeda nad bolje rangiranim borcem trebala bi značiti preuzimanje njegove pozicije. To naravno često nije tako, no u slučaju Gilberta Burnsa ipak se potvrdilo. I to u slučaju kad je to rijetko tko očekivao. Naime, pobjedom nad Tyronom Woodley, Durinho je skočio sa šestog na prvo mjesto izazivača velter kategorije. Fascinantno za borca koji prije devet mjeseci u toj kategoriji nije niti nastupao. A riječ je o trenutno vrlo uzbudljivom, kvalitetnom i izjednačenom vrhu.

Burns je tako preskočio Stephena Thompsona, Leona Edwardsa, Jorgea Masvidala, Colbyja Covingtona i Tyrona Woodleya. Woodley je istovremeno pao na četvrto mjesto, što bi značilo kako su Covington i Masvidal ostali na pozicijama gdje su prije subotnje priredbe bili. Slijedom toga, Edwards i Thompson nalaze se jednu poziciju niže nego do sada.

Druga značajna promjena dogodila se u teškoj kategoriji. Iako je njihova borba bila vrlo izjednačena te je pobjeda mogla otići na bilo koju stranu, a i pobjedniku je progledano kroz prste te mu nije oduzet bod zbog hvatanje kaveza, Augusto Sakai skočio je tri mjesta gore, dok je Blagoy Ivanov za isto toliko pao. Ukratko, Sakai je sad deseti borac teškaške ljestvice izazivača, s jako lijepom pozadinom od četiri uzastopne pobjede, dok je Bugar pao na 15. mjesto.

Od značajnih promjena vrijedi još navesti kako je Brandon Royval debitirao na ljestvici muha kategorije, gdje mu je pobjeda nad Timom Elliottom donijela 11. mjesto. Kompletne ljestvice možete pogledati na OVOM linku.

Linker
19. travanj 2024 10:49