UFC

Burns uzvratio Diazu: 'Trebaš se zahvaliti Conoru McGregoru, on je razlog svega što si zaradio'

Gilbert Burns i Nate Diaz
 screenshot
Gilbert Burns brzo je odgovorio na kritike koje je prema njegovom statusu izazivača uputio Nate Diaz

"Ovo je ono što je pogrešno kod ljudi. Bore se za manje jer znaju da zapravo ništa više od toga niti ne vrijede. Trebao si se boriti protiv idućeg borca po redu, a ne protiv onoga tko je bio spreman prihvatiti manje. Upravo zbog vas nitko neće upamtiti, momci. Ovo nije borba za titulu", napisao je na Twitteru Nate Diaz, nedugo nakon što je otkriveno kako će se za titulu velter kategorije boriti Kamaru Usman i Gilbert Burns.

Ukratko, Diaz smatra da je UFC odabrao Burnsa jer ga od svih potencijalnih izazivača mora najmanje platiti te kritizira Usmana što je prihvatio takvu borbu. Burns, koji je trenutno unutar impresivnog niza te dolazi iza dominantne pobjede nad Tyronom Woodleyem, nije mogao ostati bez komentara. On se, također putem Twittera, obratio popularnom Nateu.

"Pogledajte ovog momka, Natea Diaza. Tri borbe u posljednje četiri godine! Ja ću imati svoju treću borbu u manje od pet mjeseci unutar 2020. godine. Mislim da sam dovoljno rekao. Samo podsjetnik da će ovo biti borba prvaka protiv broj 1 izazivača. Učini mi uslugu, nemoj trepnuti, nabavi si kokice i kupi PPV", poruka je koju je Burns uputio Diazu, uz fotografiju njegovog profila na Sherdog stranici.

Ipak, nije tu stalo nego se Durinho osvrnuo i na spomen financija. Odnosno, postavio je naslov portala MMA Fighting iz prosinca 2014. godine. Odmah u naslovu je otkriveno kako je Nate Diaz za borbu protiv Rafaela Dos Anjosa zaradio 16 tisuća dolara. Dvije borbe i 15 mjeseci kasnije, uskočio je kao zamjena u borbu protiv McGregora, upravo umjesto Dos Anjosa, odnosno nakon njegove ozljede.

"Još jedna stvar. Trebaš se zahvaliti Conoru McGregoru. On je jedini razlog zašto si u svom životu došao do novca", poručio mu je.

Iduću borbu nakon Dos Anjosa, Diaz je savladao Michaela Johnsona te je tada uzeo 40.000 dolara honorara, od čega je 20 tisuća bonus za pobjedu. Isti je podebljao bonusom za najbolju izvedbu i novcem od Reeboka, čime je to digao na 110 tisuća. Tri mjeseca kasnije došla je borba protiv McGregora, za koju je dobio honorar od pola milijuna dolara. Pobjeda u toj borbi donijela mu je revanš i honorar od dva milijuna. Prošle godine je 250 tisuća uzeo za borbu protiv Anthonyja Pettisa, a pola milijuna za onu protiv Jorgea Masvidala, no njoj je vjerojatno pridodan dio novca od prodaje prijenosa.

Burns se za borbu protiv Woodleya bio na ugovoru koji mu je garantirao 84 tisuće dolara za nastup i jednako toliko za pobjedu. Nema sumnje kako će za borbu za titulu zaradio podosta više od toga.

Linker
22. travanj 2024 10:42