UFC

Calderwood otkrila kako je njena lipanjska borba protiv Shevchenko odgođena

Joanne Calderwood i Valentina Shevchenko
 screenshot/Youtube
UFC nema namjeru odustati od održavanja UFC 249 priredbe, koja je na rasporedu za nešto više od dva tjedna, no pojavili su se neki problemi oko UFC 251 priredbe planirane za lipanj. Tako barem kaže jedna od rijetkih za sada potvrđenih sudionica iste, Joanne Calderwood, koja bi na toj priredba trebala napasti titulu.

UFC 251 planiran je za 6. lipnja u australskom Perthu, a za sada su za taj program bile službeno najavljene dvije borbe. Tai Tuivasa trebao bi se boriti protiv Jarjisa Danha, dok bi Valentina Shevchenko trebala upisati svoju drugu ovogodišnju obranu titule prvakinje muha kategorije. Njena protivnica tim bi putem trebala biti Joanne Calderwood. No, UFC-ova borkinja iz Škotske danas je izjavila kako se ta borba neće održati, ali kao razlog nije potvrdila epidemiju koronavirusa.

"Prošli tjedan su nam javili kako će ta borba biti pomaknuta za drugi datum. I to ne zbog ove cijele situacije, nego nečega s Valentinine strane. Nisam sigurna smijem li reći u čemu je stvar, no trenutno smo sigurni kako se borba neće održati 6. lipnja. Ne znam što se događa, no na kraju bi ovo mogao ispasti slučajni blagoslov", rekla je Calderwood u razgovoru za Eurobash podcast MMA Fightinga.

Dakle, informacija koju je rekla govori kako ovo nema veze s pandemijom koronavirusa, barem ne od strane UFC-a. Situacija u Australiji je takva da je do sada zabilježeno oko 4500 slučajeva COVID-19 te 19 smrti od istog. No, posljednjih dana se situacija u Australiji krenula drastično popravljati. Prema tome o ugroženosti priredbe trenutno nitko ne može donijeti dobru procjenu.

"Ja trenutno uživam u svom treningu. Ponašam se kao da je borba i dalje na programu te tražim način kako izvući najbolje iz ove cijele situacije.Volim Australiju i žao mi je što se borba neće tamo održati", dodala je 33-godišnja JoJo, kojoj je to trebao biti prvi nastup u Australiji.

Ona je priliku napasti titulu izborila pobjedom nad Andreom Lee, a ukupno je kao UFC borkinja do sada upisala šest pobjeda i četiri poraza. Ipak, u muha kategoriji je na omjeru 4-1, gdje je u neizvjesnoj borbi bolja od nje bila tek prošla izazivačica Katlyn Chookagian.

Što se tiče same priredbe, kao njena glavna borba već neko vrijeme kotira revanš Alexandera Volkanovskog i Maxa Hollowaya, a čini se da bi se na njoj mogao dogoditi i povratak Roberta Whittakera.

Linker
18. travanj 2024 20:56