UFC

Cannonier nakon oporavka traži Costu ili Tilla: 'Zaslužujem borbu za izazivača'

Jared Cannonier
 screenshot/YouTube
Jared Cannonier trebao bi se od ozljede ruke oporaviti u roku par mjeseci

Planove mnogih, uključujući i prvaka srednje kategorije Israela Adesanye, pokvario je Robert Whittaker time što je na UFC 254 priredbi upisao pobjedu protiv Jareda Cannoniera. Da bi stvar za Cannoniera bila još gora, u borbi je pri blokiranju udarca ozlijedio ruku. Zbog toga nije mogao parirati na pravi način, ali je isto tako prisiljen neko vrijeme biti van dvorane.

Dok se oporavlja od ozljede koja mu je onemogućila trening uz kontakt, Cannonier se borbe prisjetio u razgovoru za MMA Junkie.

"Odmah nakon što sam blokirao taj udarac znao sam da sam gadno pogriješio. Primio sam ga jednom rukom i odmah sam pomislio kako to ne smijem raditi jer mi može slomiti ruku. Onda sam otvorio i zatvorio šaku pa sam osjetio što se dogodilo. Bilo je kasno. Sve se dogodilo u mikrosekundi i morao sam se prilagoditi. No, ja sam borac koji voli koristiti ruke i koji ih koristi tako što veže jednu na drugu. Unatoč tome, nisam htio dozvoliti mu pobjedu na lagan način, samo zbog toga što sam ozlijedio ruku", rekao je Cannonier, koji je u trećoj rundi čak bacio Whittakera u probleme, ali je bivši prvak ispao uspio do kraja ostati na nogama.

Jared je otkrio kako bi se mogao ponovno boriti u ožujku iduće godine, a vjeruje kako porazom od Whittakera nije ništa izgubio po pitanju svog statusa te da je i dalje jednu pobjedu od napada na titulu prvaka.

"Kad se vratim očekujem biti u poziciji u kojoj sam bio prije borbe protiv Whittakera. Znate na što tu mislim? Jednu borbu od napada na titulu. To je moj cilj i taj pojas će biti moj. Samo sam naišao na prepreku na putu", iznio je svoj stav Jared, odmah objasnivši koga vidi kao prepreku do borbe za titulu:

"U prvom planu to su Paulo Costa i Darren Till, no svi momci iz Top 10 rade na tome da se približe borbi za titulu. Tu je Derek Brunson, također i Uriah Hall koji dolazi iza dobre pobjede. Ima sad borbu protiv Weidmana i ona bi ga mogla dovesti tamo gdje želi biti. Isto vrijedi i za Weidmana. Puno toga događa se u ovoj diviziji. Ja sam nažalost morao napraviti korak unazad, no neće mi trebati dugo da se oporavim. Kad se vratim bit ću bolja verzija samog sebe. Uzbuđen sam zbog onoga što slijedi u budućnosti. Na meni je samo da u sadašnjosti napravim sve što mogu da bih ostvario ono što sam naumio."

Trenutno nije poznato kakva je sudbina kategorije, odnosno hoće li Israel Adesanya odraditi izlet u polutešku, gdje bi se borio za titulu prvaka protiv Jana Blachowicza. To bi svakako usporilo kategoriju koja zapravo trenutno ima nekolicinu boraca visokih ambicija te nekoliko onih čije najbolje vrijeme tek dolazi. Ako Adesanya ipak bude branio titulu protiv Whittakera, Cannonierova ambicija mogla bi dočekati svoje temelje. Naravno, puno toga bi ovisilo o tome protiv koga će se on boriti i kakav će ishod borbe biti.

Linker
19. travanj 2024 15:38